Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Calendar
8 martie - Ziua internatională a femeii

"La multi ani!" si o îmbrătisare caldă tuturor femeilor!

Editorial
Îmi amintesc de o fostă colegă de serviciu, care, atunci când se misca prin birou, tulbura aerul diminetii. Era ca un tanc în actiune. Avea o duritate care te făcea să o eviti instinctiv. Solidă si greu de pătruns, ca o fortăreată medievală. Propria inimă si-o tinea închisă, în lanturi, în turnul cel mai înalt, si păzitorii ei cei mai înversunati, cerberii săi, erau orgoliul si ignoranta.
Iubirea este aceea care face diferenta dintre o femeie si o functionară.
Iubirea se strecoară prin fisuri, iubirea alunecă pe ferestre, iubirea încălzeste zidurile, iubirea domoleste miscările, îmblânzeste privirea, iubirea te imortalizează într-un tablou de Vermeer, însorindu-ti chipul... Orice ai face, prezenta iubirii se face simtită. E ca o pulbere aurie în care plutesti, e ca si un cântec pe care îl cânti si pe care oricine îl aude...
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
"Cărui bărbat nu-i plac femeile? În primul rând la iubesti pentru farmecul lor, si în al doilea rând le iubesti pentru că fac oameni." (
Petre Tutea)

Imagine


Or fi schimburi culturale

Carte
Cele patru legăminte (Don Miguel Ruiz)

O carte practică, de bun simt, scrisă într-un limbaj accesibil si suficient de insistent pentru a fi retinută. Cele patru legăminte propuse de autor reprezintă un foarte bun punct de plecare către sine, un exercitiu pentru trezirea constiintei, o treaptă mai înaltă pe scara evolutiei spirituale, de pe care putem privi mai cuprinzător asupra vietii, a lumii, a omenirii, dar mai ales asupra drumului pe care îl avem de parcurs până la întruparea lui Hristos în noi însine. Drumul de la om către Dumnezeu se poate face într-o clipă, fulgerător, gratie chemării divine. Drumul de întoarcere, obligatoriu, de la Dumnezeu către oameni este lung, anevoios si confuz, pentru că se face pe cont propriu.
Această carte propune un "dans" compus din patru pasi, cu ajutorul căruia să începem a ne trăi viata într-un ritm mult mai armonios, fără impresia istovitoare că nu ne miscăm prin aerul liber, ci ne croim drumul, în fiecare zi, prin grămezi de gunoaie - reziduuri psihice, energii uzate, amintiri sleite.
Cartea poate fi comandată de la
Editura Mix.
(Silvia Velea)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.