Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Editarea Răspândacului îmi oferă o experientă specială. Am mai avut activităti publicistice, dar a edita o publicatie este cu mult mai mult. Este cam ca diferenta dintre a călători într-o masină si a conduce acea masină. Desi peisajul este acelasi, soferul trebuie să se concentreze nu doar la ce vede, ci si la ce face, pe unde merge.
Când am început această publicatie, aveam în vedere 20-30 de abonati. Era ceva mai mult pentru prieteni, o modalitate mai organizată de a împărtăsi un gând destept, un râs bun etc. S-a dovedit însă destul de repede că multi oameni îsi doresc asa ceva, numărul abonatilor ajungând în numai o lună cu mult peste cel la care mă gândisem initial, iar numărul tot creste pe zi ce trece.
Fără să mă plâng, este destul de mult de lucru, însă reactiile de până acum mi-au arătat că nu este în zadar. Apreciez fiecare mesaj de la cititori si, chiar dacă nu răspund fiecăruia (din păcate timpul meu nu este îndeajuns), le tratez cu maximă atentie, chiar si pe cele critice. Asa că orice aveti de spus, nu ezitati să scrieti. Si dacă vă place, răspânditi mai departe!
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
"Lasă-te condus pe tăcute de puterea a ceea ce îti place cu adevărat." (Jalalu'ddin Rumi)

Imagine

Site
BrocART

Îmi place să realizez site-uri. Îmi place în mod special să pun accentul pe continut, nu să combin o multime de efecte si animatii cool, dar care îti distrag atentia de la subiect si te fac să astepti inutil. Uneori sunt potrivite, dar eu consider că se abuzează de ele. Un motiv este si acela că îi impresionează usor pe majoritatea celor care comandă realizarea de site-uri.
Dar divaghez, asa că mai bine revin. Unul dintre site-urile din ograda proprie se numeste
BrocART. Este vorba despre un suport de prezentare a câtorva dintre trucajele realizate de mine, ca si a altor "jonglerii" grafice. Mentionez că site-ul necesită Java deoarece foloseste un mecanism de protectie la copiere (realizat tot de mine, în caz că interesează pe cineva).
Trucajele mă pasionează de mai multi ani. Este fascinant să vezi cum se transformă imaginile, să expui vise, să migălesti detalii conform propriei imaginatii. Din când în când mă apucă un soi de inspiratie si atunci mai fac câte unul. Cât sunt de reusite, rămâne la aprecierea fiecăruia.
(Lucian Velea)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.