Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
"Decât codas la oras, mai bine în satul tău fruntas". Asta au inventat-o românii. Sau dacă nu, trebuia să o fi inventat ei. E cel mai perfect mod de a te limita, de a te automultumi, de a-ti justifica mărginirea. E idealul temnicerului care ne locuieste pe fiecare si care nu-si doreste nimic mai mult decât să ne vadă cumintiti, fruntăsindu-ne în satul nostru, care cu cât e mai mic, cu atât îi sporeste fericirea... Nu voiesc aici si acum să predic nevoia de urbanizare pentru a te putea desfășura, ci doar una mai mititică: nesecata dorintă înspre spatiile largi, de orice fel ar fi ele, locuri în care blagianul "să nu se simtă Dumnezeu rob în mine" capătă substantă si se coagulează în sensuri practice, cotidiene. Căci nu este mai minunat lucru decât acela de a-i oferi scânteii de Dumnezeire aflată înlăuntrul fiecăruia posibilitatea de a-si găsi expresie, dreptul de a erupe, de a prelua controlul vehiculului în care a fost închisă si de a-l îndruma cu pricepere si mai ales cu multă, multă dragoste.
(Liviu Oprică,
oldanny.ro@gmail.com )

Gând
"A folosi un cascador este ca si când ai pleca în vacantă si ai ruga pe altcineva să facă dragoste cu nevastă-ta cât timp esti plecat." (Harrison Ford)

Cultura publicitătii


"Pe care ai prefera să o ai între picioare?" (reclamă moto)

La cumpărături
DVD player-ele tind să înlocuiască videocasetofoanele si, mai nou, chiar si CD player-ele. Preturile au scăzut suficient de mult pentru a le face o investitie foarte tentantă.
Elanko are, la sectiunea Audio-Video - DVD-uri, o ofertă specială care nu poate fi trecută cu vederea: un DVD player la numai 2.399.000 lei (TVA inclus). Este vorba despre Allview DVD 4001. Poate reda si CDuri audio, chiar si cele cu fisiere MP3. Include suport pentru sunet Dolby Digital si DTS (Digital Theater System).


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.