Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Dacă nu ai lipsit de pe planetă în ultimii ani, probabil că măcar ai auzit de Paulo Coelho. Scriitor brazilian cu o personalitate aparte, construită în experiente de viată speciale, a publicat în întreaga lume, fiind în topul celor mai cititi scriitori contemporani. Si asta fără a scrie romane siropoase, ci cărti cu idei profunde, de pe urma cărora rămâi cu ceva, fără însă să trăiesti chinul unei lecturi dificile.
După părerea mea, Paulo Coelho este un scriitor rezonabil, dar nu un mare maestru al cuvintelor. De fapt, el nu este atât scriitor, cât fotograf al sufletului. El nu are meritul că frumusetile cuprinse în cărtile sale există, dar are un mare merit pentru că le remarcă, pentru că le încadrează într-o formă care să le valorifice, pentru că astfel îi face si pe altii să le "vadă", se bucure de ele. Nu oricine are spiritul să observe astfel lumea, viata. Valoarea lui Paulo Coelho nu constă atât în felul în care scrie, ci în capacitatea de a remarca si de a scoate la iveală detalii de suflet.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
"Poezia începe acolo unde te simti ca în fata mării, a sângelui, a femeii..." (
Borges)

Imagine

Carte
Unsprezece minute (Paulo Coelho)

Această carte se doreste a fi un roman despre diferenta dintre sex si dragoste. Totul este privit prin ochii unei tinere brazilience care, printr-un concurs de împrejurări, ajunge să se prostitueze în Geneva. Povestea are o bază reală, Paulo Coelho discutând de mai multe ori cu persoana care a inspirat romanul.
Sentimentele, trăirile, sunt urmărite cu atentie, ceea ce face ca lectura să capete o nouă dimensiune: o incursiune în universul interior feminin. Fiecare bărbat care îsi doreste să cunoasă cât mai bine sufletul femeii ar trebui să citească această carte. Si fiecare femeie ar trebui să facă acelasi lucru, pentru a se descoperi pe sine.
(Lucian Velea)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.