Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Simt o teamă adâncă, dar si o liniste adâncă. Simt o durere mare, dar si o bucurie mare. Însă peste toate simt o dragoste mare, o dragoste care m-a îmbrătisat strâns, lăsându-mi tot spatiul din lume. Parte din mine n-ar fi vrut să cunoască dragostea asta niciodată, parte din mine a căutat-o cu înfrigurare, scotocind sub fiecare piatră, ciocănind în fiecare copac, rugându-se de fiecare anotimp. Parte din mine doreste să nu fi zburat niciodată, parte din mine îsi întinde bratele în fiecare zi si se aruncă în gol. Parte din mine fuge de ea însăsi, parte din mine aleargă către sine. Nu stiu ce să mai cred, poate că n-ar trebui să mai cred nimic. Poate că a trăi înseamnă ameteala asta minunată pe care o simt în fiecare dimineată. Poate că a trăi înseamnă valul urias de iubire care stă să-mi spargă cosul pieptului. Poate că a trăi înseamnă să rostesc numele lui Dumnezeu în inima mea.
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
"Dragostea îi arată omului cum ar trebui el să fie. Când iubesti, descoperi în tine o nebănuită bogătie de tandrete si duiosie si nici nu-ti vine să crezi că esti în stare de o astfel de dragoste." (
A. P. Cehov)

Imagine

Site
Copăcelul cu fotografii

Într-o dimineată de iarnă, am privit un câine care dormea pe zăpadă, în ninsoare, si mi-am simtit degetele arzând după un aparat de fotografiat. N-am stiut niciodată prea limpede care sunt pasiunile mele, nu am făcut niciodată meserii care să-mi placă. Atunci însă, în clipa aceea, mi-a fost clar că as fi vrut să fiu artist fotograf. E plin de poezie în jurul nostru, trebuie doar să observi, iar plăcerea de a observa este una dintre cele mai mari plăceri ale mele. Atunci devin parte integrantă a lucrurilor si nu simt nevoia să fac vreo miscare în plan interior sau exterior, pentru a schimba ceva, ci doar sa vânez clipele scurte în care mi se arată frumusetea lumii si să le strămut în cele lungi si tihnite ale amintirilor, pentru a le putea trăi pe îndelete.
(Silvia Velea)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.