Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Gând
"Aristotel spune că democratia este sistemul în care face fiecare ce vrea. Si eu am spus: după cum se vede." (
Petre Tutea)

Imagine

La cumpărături
Există tot felul de echipamente pentru "securitate", unele deosebit de interesante, chiar spectaculoase din punct de vedere tehnic. În plus, preturile au tot scăzut în ultimii ani, astfel de produse devenind accesibile tot mai multor utilizatori casnici.
Camerele de supraveghere sunt o idee veche, dar care a evoluat. Dimensiunile s-au tot redus, iar cablarea între camera de luat vederi si echipamentul de monitorizare nu mai este obligatorie, existând solutii fără fir.
Wireless mobile kit este o astfel de solutie si chiar mai mult decât atât, pentru că si monitorul este portabil. Transmisiunea între cele două componente nu este doar video, ci si audio. Flexibilitatea în utilizare este maximă.
Lăsând deoparte utilizările obisnuite, ne putem gândi la multe altele. De exemplu, un părinte îsi poate supraveghea astfel copilasul care doarme sau care se joacă în altă cameră. Similar poate fi supravegheat un bolnav, fără să fie necesar ca cineva să stea prin preajma lui. Iar cu două astfel de kituri se poate comunica audio-video în ambele sensuri.
(Lucian Velea)

Recomandare de carte
Fortăreata digitală (Dan Brown)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.