Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Bucuria sublimă a cunoasterii!
Momentul când, inocent, te apropii de ceva ce ti-a stârnit curiozitatea, aidoma însetatului de fântână, si tot la fel, sufletul tău este deschis, îndoiala si nelinistea nu sunt prezente.
A te înfătisa pentru a cunoaste e ca si cum te-ai logodi cu întreaga fire, printr-o mică parte a ei. E ceva ce nu se poate face decât prin iubire, e ca prezenta la malul mării, când "gusti" valul cu piciorul si simti că te inundă o liniste desăvârsită. Nu poti cunoaste marea, poti să te bucuri doar de o fărâmită din ea, dar asta îti oferă constiinta întregului, a nemărginirii...
(Liviu Oprică,
oldanny.ro@gmail.com )

Gând
Nu te teme niciodată de umbre. Ele arată doar că există lumină prin apropiere. (Gary Sinise)

Imagine

La cumpărături
Vremea asta parcă e tot mai ciudată. Zici că a venit primăvara, că ar fi bine să treci la haine mai lejere, că la soare te ia cu călduri. Dar uite că soarele se tupileste si te ia răceala fără să-ti dai seama. Si nici răcelile parcă nu mai sunt cum erau, tot felul de simptome, care mai de care mai interesante, să tot pălăvrăgesti despre ele . Deh, s-or fi smecherit si microorganismele astea.
Când esti răcit, îti trebuie termometru. Dacă toate s-au schimbat, n-ar fi rău să schimbi si banalul termometru cu unul modern, în pas cu tehnologia.
Fixo Term este un termometru electronic. Are consum redus, bateria rezistând la 3000 de măsurători. Poate chiar memora ultima măsurătoare, ca să nu fie nevoie să o tii minte. Temperatura ta va fi aceeasi, dar te vei simti mai cool.

Recomandare de carte
Enciclopedia statelor lumii (Horia C. Matei)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.