Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Îti multumesc, Doamne, că ai învătat sufletul meu să vorbească, îti multumesc si fiindcă l-ai învătat să tacă. Mă rog Tie să îngădui să primesc vindecarea pentru rănile mele pe care le-am căpătat în lunga mea căutare, atunci când mă opream crezând că acolo se termină pelerinajul meu spre Tine, prin sufletul unei alte fiinte. Ajută-mă Tu să pot crede, să pot ierta si să pot să ofer vindecare celei care va voi să mă vindece, ajută-mă să îmi fie vesnic desferecată fântâna dragostei, apele vii în veci să nu sece, să pot să dăruiesc si să pot să primesc, îndepărtează de la mine egoismul si dorul de lucruri, ajută zilei să fie luminoasă si noptii să fie în pace, ajută sufletelor noastre să vorbească mai ales atunci când noi nu ne găsim linistea, îngăduie după trudă somnul si după frământare odihna, dar nu lăsa să ne aplecăm multumirii de sine, ci dă-ne nouă astăzi dorinta de a ne ciopli ca să fim asemeni Tie, dă-ne puterea să ne construim fiecare pe sine si amândoi pe fiecare, ajută-ne să vedem ce are nevoie celălalt si dă-ne puterea de a-i fi alături doar atunci când ne-o cere, chiar dacă nu ne spune, luminează-ne Tu nouă inimile si dă-ne puterea să le auzim atunci când ne spun să ne oprim, să tăcem si să asteptăm. Ajută-mă, Doamne, să îmi dau viata pentru EA, dacă va fie nevoie, dar mult mai mult te implor, Doamne, să mă ajuti să trăiesc pentru a-i fi alături, să îi ofer zilnic jertfa vietii mele si a iubirii mele. Ajută-mă să mă iert si să mă iubesc, pentru a putea să o iubesc din ce în ce mai mult si din ce în ce mai perfect. Revarsă asupra noastră dragostea Ta fără sfârsit si îngăduie sufletelor noastre să trăiască pentru totdeauna acolo. Iubeste-ne, Doamne, asa cum Te iubim, fii Tu liantul care să nu ne lase să crestem hăuri si piscuri între noi.
Amin.
(Liviu Oprică,
oldanny.ro@gmail.com )

Gând
Iubirea miscă soarele si celelalte stele. (
Dante Alighieri)

Imagine

Site
agora node

Probabil că în fiecare există, într-un fel sau altul, o dorintă de a împărtăsi cu ceilalti ceea ce ne place. Internetul face ca pentru unii dintre noi această dorintă să se "materializeze" în manifestări mai închegate, mai coerente.
Asa se întâmplă si cu acest site. Câtiva prieteni au pus mână de la mână si au creat un loc în care se pot manifesta către lumea întreagă. Site-ul este o experienta plăcută pentru vizitator. Si, nu stiu cum, printre eleganta sobră a realizării, răsuflă bucuria autorilor.
(Lucian Velea)

Recomandare de carte
Dumnezeu este iubire. Mărturia Sfântului Siluan Athonitul (Jean-Claude Larchet)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.