Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Meditând la echilibru, am realizat că, în ultima instantă, nu curajul, ci lipsa fricii ne ajută să-l dobândim. Habar n-aveam de ce atunci când îmi era mai greu mă trezeam strigînd: "Cine-mi sunt prietenii, Doamne?" Trebuie să fii stăpân pe tine ca să-ti permiti să ai un prieten. Asa cum a fost Hristos pe El Însusi când Petru l-a sfătuit prieteneste să nu coboare în Ierusalim. Trebuie să urmezi calea ta, chiar dacă ti se deschide singură în fată, chiar dacă o alegi tu. Să nu dai înapoi, fiindcă Dumnezeu ne surpă urmele.
Oricum ar sta lucrurile, îmi doresc din adâncul inimii să nu am frică de nimic. Să nu mă pierd în nimic...
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
Cu timpul îti dai seama că fiecare experientă trăită, alături de fiecare fiintă, nu se va mai repeta niciodată. Cu timpul întelegi că adevăratii prieteni sunt numărati, iar dacă nu lupti pentru ei, vei fi înconjurat doar de false prietenii. Cu timpul înveti că vorbele spuse într-un moment de mânie pot continua tot restul vietii să facă rău celui rănit. Cu timpul înveti că a scuza e ceva ce poate face oricine, dar a ierta pot doar sufletele cu adevărat mari. Cu timpul întelegi că doar cel care te iubeste asa cum esti, fără a dori să te schimbe, îti poate aduce fericirea pe care o doresti. Cu timpul îti dai seama că, desi poti fi fericit cu prietenii tăi, într-o bună zi vei plânge după cei pe care i-ai lăsat să plece. (
Jorge Luis Borges)

Imagine

Recomandare de carte
Gânduri pentru fiecare zi (Omraam Mikhael Aivanhov)

Dincolo de simplitatea si pragmatismul stilului în care sunt exprimate ideile, care nu îti dau ameteli filozofice, dar nici nu sunt lipsite de sevă, care nu te aduc în pragul revelatiei, dar sunt suficient de pătrunzătoare, dincolo de siguranta absolută si efuziunea usor enervante pe alocuri, în cele din urmă te biruie tonusul acestei cărti, credinta nefătarnică pe care autorul o manifestă sustinut, pe parcursul celor 365 de zile ale anului. În plus, cum fiecare zi contine un mesaj anume, acest lucru te îmbie să alegi acele date care semnifică ceva pentru tine, să încerci să-l tâlcuiesti, să-l interpretezi într-un mod personal.
(Silvia Velea)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.