Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Mi-au plăcut două scene din filmul "Omul care tunde iarba", legate între ele. La un moment dat, Jobe, personajul principal, tocmai iesit dintr-o retardare mintală cu ajutorul realitătii virtuale, face dragoste pentru prima dată. I s-a deschis această poartă, încerca si descoperea. Într-o scenă ulterioară, cei doi fac dragoste în realitatea virtuală. Mi-a plăcut cum trupurile lor s-au contopit, cum s-au transformat într-o libelulă. Mă gândeam cum ar fi dacă atunci când oamenii fac dragoste, ceea ce se petrece în interiorul lor ar deveni realitate. Dacă ar avea senzatia că devin un singur corp fizic, că există niste materii elastice care îi unesc, care le întind tesuturile, trăgându-le unul spre celălalt...
Cred că cei mai multi bărbati în astfel de momente se simt cuceritori, învingători si se relaxează în plăcerea victoriei, pierzându-si interesul, sau devin posesivi, considerând că au dreptul să-si exercite puterea asupra cuceririi lor.
Cu cei mai putini se întamplă altfel. Pentru un astfel de bărbat, a avea femeia iubită este un dar, este ceva viu, ca si iubirea. Asta îl face să o vrea tot timpul, chiar si atunci când o are. Mai ales atunci când o are. Cu cât o are mai mult, cu atât o doreste mai mult. Pare un paradox, dar cest lucru îl va face să o dorească întotdeauna. El stie că iubirea trebuie manifestată tot timpul, într-o formă sau alta, mai intens sau mai linistit, nu neapărat direct, dar trebuie hrănită. Nu e nevoie de gesturi deosebite, desi si acestea pot fi bune din când în când, ci de încărcarea cu afectiune a unor gesturi obisnuite. Important este să lase iubirea să iasă afară si să îmbrace tot ce "atinge".
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
În iubire, totul se schimbă, toate devin însemnate: dintr-un nimic se naste un colos. (
Tudor Arghezi)

Imagine

Banc
Un tip urcă în avion si îsi ocupă locul. În asteptarea decolării, vede că intră în avion cea mai frumoasă femeie pe care a văzut-o vreodată. Curând realizează că femeia vine direct spre el si, cu mare satisfactie, constată că aceasta avea chiar locul de lângă el. Încercând să intre în vorbă, reuseste să zică:
- Călătorie de afaceri sau de plăcere?
- Merg la Congresul Nimfomanelor de la Chicago, răspunde femeia.
Superexcitat de prezenta alături a celei mai frumoase femei din lume, care în plus este si nimfomană, tipul o întreabă încercând să-si păstreze calmul aparent:
- Si care este rolul tău la acest congres?
- Lector, răspunde femeia. Folosindu-mi experienta, vreau să demontez unele dintre cele mai cunoscute mituri despre sex.
- Interesant, spune bărbatul tremurând vizibil. Si care ar fi miturile astea?
- Păi unul dintre cele mai populare mituri se referă la bărbatii afro-americani, despre care se spune că sunt cei mai dotati, când realitatea demonstrează că cei mai dotati sunt de fapt descendentii pieilor rosii. O altă credintă împământenită este aceea că francezii sunt cei mai buni amanti, când de fapt cei mai buni amanti sunt grecii si urmasii lor...
Dându-si seama că a fost luată de val, femeia îi spune jenată:
- Îmi cer scuze. Vă bat la cap cu problemele mele personale si nici nu am făcut cunostintă...
Barbatul, conciliant, îi întinde mâna si spune:
- Vai, dar asta nu-i o problemă. Mă cheamă Winnetou... Winnetou Papadopoulos...

Recomandare de carte
De ce iubim femeile (Mircea Cărtărescu)


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsor: Lexica (
www.lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Dacă îti place Răspândacul, nu uita să îti anunti si prietenii despre existenta sa.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.