Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Pe Internet întâlnim multe persoane interesante. La prima vedere toate au calităti nemaiîntâlnite. Totusi, ne plângem că nu ne găsim perechea. Nu pentru că am fi mai buni decât ceilalti, ci pentru că suntem convinsi că ne cunoastem pe noi însine la perfectie si suntem siguri ce vrem în viitorul nostru apropiat sau îndepărtat. Toti dorim să ne simtim inspirati, conectati, să apartinem, să ne fie cunoscută si înteleasă constitutia noastră fizică, spirituală si sentimentală. În căutarea noastră îndârjită, ne uităm la o poză si la o descriere scurtă si, în mod spontan, suntem convinsi că stim si întelegem acea persoană. Ba mai mult, construim o imagine completă (si fantezistă) a acelei persoane, încât, la întâlnire, acea persoană nu are nici o sansă de a câstiga fiind ea însăsi.
Se spune că atractia între noi este dictată de compozitia noastră genetică, astfel încât progeniturile noastre să aibă un cod genetic mai complex, mai sănătos. La fel, valorile, credintele si standardele pe care ni le impunem trebuie să se complementeze. Prin unirea noastră crestem si ne dezvoltăm. Stagnarea duce doar la înstrăinare, care consumă si distruge relatia.
Nici unul dintre noi nu ne-am lăsa înconjurati de oameni cu care nu ne potrivim pe plan intelectual, afectiv si fizic, în care nu găsim valori si personalităti asemănătoare. Mai mult, ca partener este drept să ne fie si plăcut la vedere. Asta nu înseamnă că suntem superficiali si pretentiosi. Suntem fiinte complexe. Este natural să dorim pe cineva care să se armonizeze cu noi, în toti centrii fiintei noastre. În vânătoarea noastră pentru partenerul ideal, oare lăsăm timp ca să fim siguri că alegerea am făcut-o constienti de ceea ce ne asteaptă? Nu cumva fortăm lucrurile numai pentru că ne serveste nouă interesul? Suntem realisti? Cine suntem? Ce ne-a adus pe meleagurile acestea? Ce dorim? Suntem pregătiti pentru orice eventualitate? Ar trebui să stim. Ar fi nedrept pentru celălalt.
(Cunei Neagu,
haidehaide@yahoo.com )

Gând
Totul stă în voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodată. (U. Fuscolo)

Imagine

Site
Why you shouldn't post your picture on the internet

Pe internet circulă un număr urias de fotografii personale. De obicei acestea sunt văzute de un număr mic de persoane, dar unele fotografii se pare că sunt menite să devină "vedete". De cele mai multe ori motivul este evident (de obicei este ceva amuzant), dar sunt si situatii când acesta scapă rationamentului uzual. Asa se întâmplă si cu fotografia acestui băiat, care a fost trucată de zeci de ori!

Stiati că...
...pentru a zâmbi sunt pusi în miscare peste 30 de muschi?


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Caseta tehnică
Editor: Lucian Velea (
lucian.velea@lexica.ro )
Sponsori: Lexica (
www.lexica.ro ), Mobiman ( www.mobiman.net )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.