Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Cad usor în capcane. Astept prea mult de la ceilalti, uitând mereu că ei nu-mi vor da nimic din ceea ce Dumnezeu nu le-a lăsat pentru mine. Trebuie o mare fortă să iubesti asa, de nebun, ca si cum alt destin n-ai avea, să învelesti în dragoste toată fiinta celuilalt, împotriva vointei si a ratiunii tale... Dar să mai si multumesti pentru ceea ce-ti este refuzat?! Iată calea spre pacea sufletească...
Odată, cum stăteam eu întinsă pe pat si citeam, mi-am întrerupt lectura si am privit îndelung o vietate mică care rătăcea prin faldurile perdelei. Mi s-au părut atât de pretioase viata si drumul ei prin lume, încât m-am dus cu gândul la mama. Cu o seară în urmă, îmi spusese niste vorbe rele si nedrepte, gândeam eu. A doua zi, fără nici un cuvânt, s-a apropiat usor de mine si a asezat pe birou o farfurioară cu o pară. M-am uitat la para aceea si am vazut mai mult decât un fruct gustos, am vazut însăsi frumusetea mamei mele.
Cred că atunci am înteles că nedreptatea pe care ne-o fac ceilalti este, de fapt, oglindirea nedreptătii pe care o facem si noi lor sau altora, fără să fim întotdeauna constienti de acest lucru. Si dacă voi deveni atentă la ei, cu ei, voi sti de unde să încep să îndrept lucrurile în viata mea.
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
A iubi înseamnă a ne pune fericirea în fericirea altcuiva. (
Gottfried Leibniz)

Imagine

Site
Rafal Olbinski

Cum, nu stii cine este? Ca să zic drept, eu nu stiam, dar după ce i-am văzut lucrările, mi-am spus că ar fi trebuit să stiu. Rafal Olbinski este un artist plastic contemporan, cu o imaginatie uluitoare, în care se simte bucuria de a se juca cu formele si plăcerea unei enigmistici poetice. Site-ul contine câteva lucrări ale artistului, dar si un link către alt site similar.
(Lucian Velea)

Recomandare de carte
Fotografia digitală - Ghid pentru începători


Comentează | Citeste stiri | Discută pe forum
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.