Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Clasificarea este cea prin care împărtim obiectele, persoanele, conceptele în diverse categorii. Aceasta se face după mai multe criterii, care de cele mai multe ori sunt subiective, depinzând de interesele si mentalitatea grupului care a făcut clasificarea, dacă nu depind chiar de o singură persoană.
Mai concret. Tineretea este încadrată de unii în functie de vârstă. Desi un criteriu bine definit, este subiectivă limita la care se consideră că nu mai esti tânăr. Să fie 25 sau 35 de ani? Sau poate 45? Altii preferă criteriul aspectului fizic. Dacă arăti bine, nu ai riduri, muschii si alte părti anatomice sunt ferme, poti pretinde că esti tânăr. Dar si asta e relativ, dovadă stând vedetele care au dorit si au avut resurse să investească în întretinerea corpului lor, dar si cei cărora nu le-ai da mai putin de 35 de ani, desi au 28.
Eu as face însă clasificarea si după alt criteriu. Când nu ai griji majore si nu te preocupă prea mult ziua de mâine, dar mai ales ce va rămâne în urma ta peste ani, esti cu sigurantă tânăr. Când încep să te frământe aceste gânduri serios, as spune că te maturizezi. Iar când ai primele realizări si esti puternic preocupat si implicat în activităti care îti scriu propria istorie, poti considera că nu mai esti chiar tânăr. Nu as spune nici că ai îmbătrânit. Sufletul poate rămâne tânăr si visător, dar constiinta te va forta să privesti în perspectivă. Copii sau nepotii tăi vor avea cu ce să se mândrească? Vor putea spune colegilor povesti interesante despre părintii si bunicii lor?
De curând, un frumos eveniment din viata mea m-a făcut să înteleg că am mai îmbătrânit putin. Dar sunt altii mult mai bătrâni decât mine, nu neapărat ca vârstă sau aspect. Mă lupt să ajung ca ei. Din păcate, sunt foarte multi cei care, conform acestui criteriu, rămân de-a pururi tineri!
(Mădălin Ionescu,
madalin_ionescu@yahoo.com )

Gând
Vârsta este doar experientă, iar unii dintre noi au mai multă experintă decât altii. (Mickey Rooney)

Imagine

Recomandare de carte
Vrei cărti ieftine? 5 lei bucata. Este în vigoare o ofertă specială, iată câteva titluri:
Scrieri filosofice (Gottfried Wilhelm Leibniz)
Robinson Crusoe (Daniel Defoe)
Oliver Twist (Charles Dickens)
Patima (Mircea Micu)
Povesti si legende indiene (J.E.B. Gray)
Lista este lungă,
o poti parcurge pe toată.
Grăbeste-te până nu se epuizează!


Comentează | Citeste stiri | Discută pe forum
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.