Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Calendar
3 decembrie - Ziua internatională a persoanelor cu disabilităti

Editorial
Oamenii trăiesc vieti diferite, îsi dezvoltă personalităti diferite, se confruntă cu oameni diferiti. Viata unora nu este mai grea decât a altora, pur si simplu contează doar cât de dificil sau usor le este să si-o asume. Nici prin vis nu-mi trece că as putea vreodată să simt din pozitia unui om care-si petrece viata într-un scaun cu rotile, într-un corp pe care nu l-as putea controla voluntar. Dincolo de tărâmurile magice în care sufletele noastre se întâlnesc la lumina unui fulger de dragoste, acel om este pentru mine o lume fascinantă, însă inaccesibilă. Îl privesc asa cum as privi o floare, îi văd frumusetea exterioară, îl simt pe Dumnezeu înăuntru, îmi pot lăsa iubirea să o îmbrătiseze cu totul, dar niciodată n-am să spun că stiu ce înseamnă să ai petale în loc de cap, să ai o tulpină fragilă în loc de trunchi, să ai crengute înfrunzite în loc de brate si rădăcini în loc de picioare. Niciodată n-am să spun că stiu ce înseamnă a trăi ca si floare. Pot doar să fac presupuneri, contaminate si ele de propriile mele experiente. De aceea prefer să ascult ceea ce are de zis fiecare despre sine.
Eu mi-am făcut griji toată viata. Si când n-am mai putut să rabd povara lor, le-am plasat în grija lui Dumnezeu. Multă vreme am căutat să-mi înteleg inima, dorintele obscure, impulsurile. Multă vreme am căutat solutii pentru a fi fericită. Nu am căutat plăcerile vietii, fiindcă ceva din fiinta mea mă chema spre alte bucurii, care treceau prin sacrificiu de sine, devotament, smerenie, răbdare si rugă. Inima mea are nevoie de lumină, nu de jocuri de artificii, de soare, nu de nopti iluminate magic. De aceea cred că cel mai mare dar pe care o femeie îl poate face sotului ei nu este ajutorul fizic pentru nevoile zilnice, pe acesta si-l poate da foarte bine si singur sau oricine altcineva, ci ocazia de a simti fizic dragostea unei femei, de a fi sotul acestei femei, de a fi tatăl unui copil. Iar el îi poate face un dar la fel de mare, acela de a fi unica femeie din viata sa. Adeseori simt că sotul meu mă înaltă pe mine, asa cum Hristos a înăltat-o pe Maria Magdalena. Dar stiu că, de fapt, ne înăltăm reciproc, eu cu sudoarea fruntii, el cu sudoarea sufletului.
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
Iubirea este întelegerea dificilă a faptului că altceva în afară de sine este real. (
Iris Murdoch)

Imagine

Exercitiu de inspiratie
Sunt momente în care am vrea tare mult să putem fi de folos cuiva, dar nu putem face nimic. Fie pentru că circumstantele nu ne permit să oferim ajutor, fie pentru că persoana nu e receptivă la nici o formă de exprimare a apropierii si sprijinului.
Spune maestrul: "Iubirea este întotdeauna. Chiar si în momentele în care ne simtim inutili, putem să iubim - fără să asteptăm o recompensă, un tribut sau multumiri. Dacă suntem în stare să actionăm în acest fel, energia iubirii începe să transforme universul în jurul nostru. Când această energie apare, este întotdeauna în măsură să îsi îndeplinească misiunea."
(
Paulo Coelho)

Întrebare
Dacă un surdomut trebuie să depună mărturie într-un proces, se numeste tot audiere?


Comentează | Citeste stiri | Discută pe forum
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.