Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
La începutul relatiei, provocam, nu neapărat constient, mici vârtejuri în sufletul bărbatului iubit, doar pentru plăcerea de a-i citi scrisorile de dragoste, scrisori care îmi justificau si îmi întăreau alegerea făcută. Scrisori care îmi dădeau sentimentul pătrunderii într-un alt strat al fiintei sale, un cerc superior, spre raiul sufletului său. Scrisori prin care îl descopeream si, descoperindu-l, îl si cream, si, creându-l, îi dădeam si viată, si, dându-i viată, îl dăruiam pe el lui însusi.
Cunosc bărbatii care au abilitatea de a-ti interpreta convingător retinerile instinctive, de a te face să crezi că ei sunt salvatorii tăi psihologici, fiindcă ei te descriu în alb si negru. Bărbatii care joacă cu măiestrie pe coardele cele mai slabe ale sufletului tău, doar fiindcă au mirosit că acolo se ascund îndoielile tale cele mai obscure. Cunosc bine, mai ales, că ei nu pot fi răniti decât sexual. Dacă în jocul seductiei te opresti prea devreme, pentru ei nu înseamnă nimic. Ar fi ca si câinii care încearcă să sară la lună. Acesti bărbati nu pot fi stârniti decât prin "mirosuri", turbati numai dacă le scapi la milimetru de sub nas. Faptul că esti a altuia îi lasă reci. Ceea ce-i înnebuneste în cele din urmă este convingerea, pe care i-o poti întări prin cedări sistematice, că ai fi putut fi a lui. Arată-i o fotografie din care să-si poată imagina nudul tău si spune-i că această poză ti-a făcut-o iubitul tău. Va deveni nebun de gelozie.
O poză reprezintă în sine o amintire. Sigur că amintirilor li se pot îndoi colturile, atunci când descoperi că femeia imortalizată are propria sa viată de trăit. Si mie mi se pare firesc să se îndoaie toate colturile, să se usuce si să se scorojască, până când nici nu mai poate fi privită. Până când femeia pe care o reprezintă o ia, o mototoleste si o aruncă la cos. Poate că abia atunci alesul ei va întelege că a iubi nu înseamnă să netezesti colturile îndoite ale amintirilor, să le conferi o valoare iluzorie, să decupezi din ele un tipar de viată si de frumusete.
Îmi amintesc cu plăcere o definitie a iubirii pe care sotul meu mi-a dat-o la începuturile dragostei noastre. Si-a spus asa: "Recunosc că nu mă simt bine, recunosc că mă doare ceea ce-mi spune si ce face ea, dar lasă asta. Să fiu atent la ea, EA are o problemă si vrea să o discute cu mine." Atunci cred că m-am îndrăgostit constient de el. Si de atunci mă tot îndrăgostesc mereu.
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
Dragostea este prietenie cu momente erotice. (Antonio Gala)

Imagine

Copiii spun lucruri trăsnite
- Ce este iubirea?
- Iubirea este atunci când te săruti tot timpul. Pe urmă, după ce ai obosit cu sărutatul, mai vrei încă să fii împreună, si atunci începi să stai de vorbă.

Recomandare de carte
Cum sa fim fericiti in cuplu. Intimitate, senzualitate si sexualitate (Gerard Leleu)


Comentează | Citeste stiri | Discută pe forum
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.