Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Gând
Paradoxul este vesmântul la care adevărul recurge pentru a tâsni la lumină, fără a se plimba indecent printre oameni. (
Jean Cocteau) [Citatepedia]

Imagine

Exercitiu de inspiratie
Paradoxul vremurilor noastre în istorie este că avem clădiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrăzi mai largi, dar minti mai înguste; cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumpărăm mai multe, dar ne bucurăm mai putin de ele.
Avem case mai mari si familii mai mici; avem mai multe înlesniri, dar mai putin timp; avem mai multe diplome, dar mai putină minte; mai multe cunostinte, dar mai putină judecată; mai multi experti, dar mai multe probleme, mai multă medicină, dar mai putină sănătate.
Bem prea mult, fumăm prea mult, cheltuim prea nesăbuit, râdem prea putin, conducem prea repede, ne enervăm prea repede, ne culcăm prea târziu, ne sculăm prea obositi, citim prea putin, ne uităm prea mult la televizor si ne rugăm prea rar.
Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si urâm prea des. Am învătat cum să ne câstigăm existenta, dar nu cum să ne facem o viată; am adăugat ani vietii, nu viată anilor.
Am ajuns până la lună si înapoi, dar avem probleme când trebuie să traversăm strada pentru a face cunostintă cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior; am făcut lucruri mai mari, dar nu mai bune.
Am curătat aerul, dar am poluat solul; am cucerit atomul, dar nu si prejudecătile noastre.
Scriem mai mult, dar învătăm mai putin; plănuim mai multe, dar realizăm mai putine.
Am învătat să ne grăbim, dar nu si să asteptăm; avem venituri mai mari, dar valori morale mai mici; avem mai multă mâncare, dar mai putină relaxare; construim mai multe calculatoare pentru a păstra mai multe informatii, pentru a produce mai multe copii ca niciodată, dar comunicăm din ce în ce mai putin; avem mai mult în cantitate, dar mai putin în calitate.
Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei greoaie; oamenilor mari si caracterelor mici; profiturilor rapide si relatiilor superficiale. Acestea sunt vremuri de pace mondială si de dispute casnice; cu mai mult timp liber, dar mai putină distractie; cu mai multe feluri de mâncare, dar mai putin nutritive.
Acestea sunt vremuri în care avem două venituri, dar mai multe divorturi; case mai frumoase, dar cămine destrămate. Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unică folosintă, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care îti induc orice stare, de la bucurie la liniste si moarte.
Sunt niste vremuri în care sunt multe în vitrine si nimic în magazie.
(Dr. Moorehead, "Words Aptly Spoken")

Stiati că...
...unele specii de pesti au voce?


Comentează | Citeste stiri | Discută pe forum
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.