Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
La început era numai Dumnezeu. El doar era. Nu făcuse încă nimic, era doar potential, era nemanifestat, cum vă spuneam - doar era. Si încă Universurile nu existau, si încă Big Bang-ul nu era decat o posibilitate. Si Dumnezeu era tot ce putea să fie. Si nu era singur, pentru că nu putea să fie singur, si nu se plictisea, fiindcă nu era posibil nici asta. Pur si simplu îsi era Sie însusi de ajuns. Nu era nici energie, nici materie, fiindcă acestea încă nu existau nici măcar în formă de gânduri.
Si atunci Dumnezeu s-a hotărât să devină. S-a transformat în Universul pe care îl vedem, fără a rămâne mai putin sau a pierde ceva din El. A văzut că lucrurile pe care le făcuse erau bune si atunci s-a hotărât să le încerce pe fiecare. S-a împărtit în mai multi si a venit în Lume ca să guste lumina, să vadă si să bea. Pentru a nu-I fi prea greu, s-a silit să uite cine era si ce putea...
A lăsat doar câteva vorbe într-o carte: "La început, Dumnezeu a făcut cerurile si pământul"...
(Liviu Oprică,
oldanny.ro@gmail.com )

Gând
Facerea Lumii. O schimbare a calitătii haosului. (Valeriu Butulescu)

Imagine

Exercitiu de inspiratie
Un discipol spuse: "Toti maestrii spun că numai prin căutarea solitară se poate găsi comoara spirituală. Atunci de ce suntem toti împreună?"
"Sunteti toti uniti pentru că pădurea este întotdeauna mai puternică decât un copac solitar," răspunse maestrul. "Pădurea păstrează umiditatea, rezistă la furtuni si ajută pământul să fie fertil. Dar ceea ce face un copac să fie puternic sunt rădăcinile lui. Dar rădăcinile unei plante nu pot ajuta altă plantă să crească. A fi uniti pentru acelasi scop înseamnă a permite fiecărei persoane să crească în felul său, si acela este drumul celor care doresc să fie aproape de Dumnezeu."
(
Paulo Coelho)

Recomandare de carte
Sfânta Treime sau la început a fost iubirea (Dumitru Stăniloae)


Comentează | Citeste stiri | Discută pe forum
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Sugestiile, comentariile, contributiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.