Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Se spune, în fel si chip, că nu se poate dragoste fără gelozie. Asa este, doar că nu se spune si despre ce fel de dragoste este vorba. Ce este gelozia? Teama de a nu pierde ce îti face bine, durerea acestei desprinderi, posibile, iminente sau înfăptuite. Gelozia nu are legătură cu binele pe care i-l faci, ci cu binele pe care ti-l face. Este cât se poate de clar, gelozia este un act de dragoste pentru propria persoană, un egoism pasional.
Probabil că singurul aspect pozitiv al geloziei, dacă se poate vorbi despre unul, este că reaminteste cumva senzorial, când nu reusesti să o faci constient, importanta a ceea ce doresti. Altfel este un cal nărăvas, care, neîmblânzit cu răbdare, te poate trânti de nu te vezi.
Cred că oamenii ar trebui să fie mult mai preocupati de ceea ce dau decât de ceea ce primesc. Stiu, viata nu e ceva ideal, care să urmeze un astfel de principiu frumos, însă măcar atunci când vine vorba despre iubire ar trebui aplicat întotdeauna. Sunt convins că se poate.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Gelozia este toată distractia pe care crezi că au avut-o. (
Erica Jong) [Citatepedia]

Imagine

Banc
După câtiva ani de căsnicie, săturându-se să se tot certe, un bărbat si sotia lui se hotărăsc să apeleze la un consilier pentru a-si salva căsnicia. Când ajung la cabinetul consilierului, acesta îi întreabă direct:
- Care este problema?
Imediat, sotul face o fată lungă si se asează pe scaun fără a spune nimic.
Sotia începe să vorbească non-stop, descriind problemele căsniciei. După ce o ascultă 5... 10... 15 minute, consilierul se apleacă peste ea, o ia de umeri, o sărută pasional câteva minute si o lasă înapoi pe scaun. După aceasta, sotia stătea într-un colt, foarte cuminte. Consilierul se uită la sot, care se uita si el la ei, fără să-i vină a crede. Consilierul îi spune:
- Sotia dumneavoastră are nevoie de asta de cel putin două ori pe săptămână!
Sotul se scarpină în cap, se gândeste un timp si apoi răspunde:
- De acord, pot să o aduc aici în fiecare marti si joi...

Stiati că...
...leii se împerechează de până la 50 de ori pe zi?


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.