Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Chiar există feluri de a iubi? Îmi vine să spun că nu. Soarele încălzeste si luminează la fel pământul, însă variat se reflectă această căldură si lumină într-o junglă amazoniană si pe o câmpie înflorită. Diferenta constă în cât de liberi, degajati si dispusi suntem să primim si să dăruim această lumină si căldură.
Eu cred asa, la început fiecare iubeste felul în care se manifestă dragostea la el însusi. Apoi începe să iubească felul în care se manifestă dragostea la celălalt si abia pe urmă iubeste felul în care celălalt răspunde dragostei sale. Asta face ca relatiile să dureze, să se dezvolte si să înflorească, fiindcă acest al treilea aspect înseamnă, de fapt, "polenizarea".
Mai demult, am citit o carte care se numeste "Căsătoria perfectă". Una dintre ideile prezentate este aceea că cei doi parteneri trebuie să se armonizeze în cei cinci centri importanti: intelectual, afectiv-emotional, motor, instinctiv si sexual. Nu stiu ce-i trebuie fiecăruia mai întâi si mai întâi, dar esentială pentru viata mea intimă este tandretea, să o primesc si să o dăruiesc. N-as putea trăi (n-am putut să trăiesc) lângă bărbati care nu sunt capabili să mă mângâie constant, cu vorba, cu privirea, cu trupul lor... Orice fiară poate fi îmblânzită cu această tandrete. Orice boală poate fi vindecată. Orice durere poate fi alinată. Orice greutate poate fi usurată. Orice asperitate poate fi netezită cu tandrete. Nevoia de a mă culcusi în sufletul celuilalt este mai mai mare decât orice altă nevoie. Nevoia de a fi iubită cu tandrete...
Motivele pentru care ne îndrăgostim sunt harpoanele cu care abordăm corabia celuilalt, acestea sunt motive de apropiere. Iar apropierea se face continuu, la nesfârsit, fiindcă atunci când vom înceta să ne aruncăm harpoanele spre celălalt, am încetat, de fapt, să râvnim la comoara din sufletul lui. Vom înceta, de fapt, să ne sporim propria iubire. Si toate motivele se contopesc în unul singur, asa cum toate culorile se contopesc într-o singura culoare: iubim pentru că iubirea ne sporeste pe noi însine.
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
Iubirea este un act de iertare nesfârsită, o privire tandră care devine un obicei. (Peter Ustinov) [
Citatepedia]

Imagine

Copiii spun lucruri trăsnite
- Ce este iubirea?
- Iubirea este atunci când mămica îi face cafea lui tăticu si gustă întâi ea din cafea, ca să vadă dacă a nimerit-o tocmai bine.

Recomandare de carte
Calea spre iubire (Deepak Chopra)


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.