Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Atunci când toate tensiunile si aventurile zilei se sting si totul intră pe un făgas al linistii si armoniei, al preocupărilor personale si intime, când ne desprindem de programul social ca să trecem la viata strict personală, descoperim că fiecare zi este plină de lucruri noi si depinde de fiecare să le recunoastem si să le folosim ca prilejuri de a ne vedea viata dintr-o perspectivă nouă. Altfel, poate să pară putin interesant faptul că am stat la taclale pe net cu o prietenă pe care încă n-am întâlnit-o în carne si oase, despre lucruri importante pentru ea; sau faptul că fetita mea a primit, în premieră, o fetită din vecini în vizită si a fost capabilă să îsi facă singură ordine în jucării; sau faptul că am stat de vorbă cu un prieten până târziu, pe balcon, în tihnă... Asemenea lucruri oarecum banale nu au importantă pentru altcineva, dar viata fiecăruia este alcătuită din astfel de momente si depinde de el dacă le pretuieste si le dă valoare.
Fiecare trăim căutând să ne adaptăm la cerintele propriei noastre vieti si la necesitătile impuse de propriile noastre idealuri. Iar viata fiecăruia este altfel decât a celorlalti, este pe măsura lui, de aceea comparatiile nu-si au rostul. Nu contează dacă VIP-urile se bat în piept la TV cu vile si masini, este viata lor si probabil n-o să le vedem niciodată bătându-se în piept cu sacrificiile pe care trebuie să le facă pe alte planuri pentru acele vile si masini. Nu contează nici dacă un om mărunt si-a pierdut casa în inundatii si a doua zi se duce să cersească într-un oras mare, numai fiindcă el nu are încredere în autoritătile care caută să-l ajute. Important este că fiecare om îsi poate trăi viata sa asa cum simte el, după propria lui credintă. Nu după statistici si reportaje, ci după cum o percepe el însusi si si-o construieste, iar ceilalti nu prea îl pot face pe un om să fie altfel decât alege el să fie.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Viata este o succesiune de momente. A îl trăi pe fiecare înseamnă a reusi. (Corita Kent) [
Citatepedia]

Imagine

Interesant
Lacul Assal, situat în Africa, la gurile Mării Rosii, într-o zonă ce riscă să se despice si să împartă Africa în două, este punctul de pe Terra aflat la cea mai joasă altitudine (155 metri sub nivelul mării), iar vara temperatura de 57 grade Celsius îi conferă si titlul de unul dintre cele mai fierbinti. Acesti doi factori contribuie la stabilirea unui alt record: Lacul Assal este totodată cea mai sărată întindere de apă de pe Pământ, de 10 ori mai sărată decât oceanul si mult mai sărată chiar decât Marea Moartă. Mare parte a apei din Lacul Assal provine din marea Rosie, infiltrându-se prin roca muntoasă. Soarele o evaporă, lăsând în urmă contururi spectaculoase de sare. Frumusetea lacului este parcă nepământeană. În imediata sa apropiere se află paturi de sare de un alb strălucitor, iar apa joasă si limpede sclipeste într-un albastru azuriu, cu nuante de turcoaz. Forme delicate din sare răzbat la suprafata apei, colorate de diversele minerale în cele mai variate culori, de la verde palid la violet si maroniu roscat. Tărmul este mărginit de bizare sculpturi - forme grotesti, ca niste verze uriase, din sarea depusă de apă.

Recomandare de carte
Initiere în GO (Gheorghe Păun)


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.