Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
În copilărie, aveam un vecin în vârstă, un "mos" cum îi spuneau toti, om foarte gospodar. Aproape zilnic, iesea si îngrijea grădina din fata blocului, curăta trotuarul, uda fasia de gazon dintre trotuar si stradă. Si toate astea din proprie initiativă, fără să-l plătească nimeni, chiar fără să-i multumească nimeni. Pe de altă parte, era ursuz si artăgos. Certa femeile prea machiate, explicându-le că bărbatilor nu le place asa ceva. Se lua la hartă cu pustimea, pentru tot felul de fleacuri. Pusese o pancartă pe care scria "Nu călcati iarba, amendă în bătaie!". Si chiar ar fi pus în aplicare amenintarea, dar nu mai putea să alerge după "contravenienti". Spre disperarea lui, autobuzul care face legătura cu o localitate apropiată nu oprea întotdeauna în statie, ci în dreptul fâsiei de gazon. Când vedea, chiar dacă era la distantă sau în casă, se apropia cât putea el de repede, înjurând de mama focului. Unii făceau acrobatii pe bordură pentru a nu călca iarba, altii nu dădeau doi bani. Avea si el dreptatea lui, dar nu se pricepea să comunice cu oamenii. Nu avea prieteni, foarte rar intra cineva în vorbă cu el.
A murit de mai multi ani. Zona din fata blocului nu mai este asa de ingrijită. În locul gazonului e pământ bătătorit, cu smocuri răzlete, parcă încăpătânate să amintească faptul că acolo poate creste ceva. Omul acesta, asa cum era el, îsi găsise un locsor bun în lumea asta. Stau si mă întreb: când îti lipseste cineva, nu este oare un semn de iubire?
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Viata este o luptă, dar nu un război. (John Burroughs) [
Citatepedia]

Imagine

Site
Mess Dudes

Tot mai multi cybernauti folosesc programe de mesagerie instant si participă pe diferite forumuri. Pentru a da o prezentă mai distinctă, se pot folosi mici imagini, denumite avatar. Dacă nu ai încă o astfel de imagine care să te multumească sau dacă te-ai plictisit de cea pe care o ai, poti încerca acest site. Poti combina diferite elemente grafice pentru a alcătui un avatar haios, care să te reprezinte.
(Lucian Velea)

Stiati că...
...o persoană poate consuma 150 calorii pe oră dacă se dă cu capul de perete?


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.