Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Jurnal columbian
Am citit undeva despre comportamentul "comunitar" al animalelor din junglă: se pare că atunci când o gazelă si un leu cad împreună în aceeași groapă, cele două animale înteleg că sunt în acelasi pericol si caută împreună o iesire! Din păcate, în "jungla" din jurul nostru lucrurile stau cu totul altfel. Cred însă că reactia mea depinde foarte mult de starea mea de spirit, uneori reusesc să fac haz de necaz chiar în situatii perfect tâmpite...
De exemplu: am fost până acum la stomatolog de aproape 10 ori si cred că niciodată nu am intrat în cabinet la ora fixată. Dar cum au o sală de asteptare drăgută, cu televizor, si mai prind un Mr. Bean, treacă de la mine. Ultima dată însă mi s-a umplut paharul si după 45 de minute de asteptare am anuntat că plec. Surpriză: doctorita mea era la ea în cabinet, dar cum ea împarte "scaunul" cu încă un medic, el luase o urgentă tocmai la ora 10, când eram eu programată. Normal că si eu îl văzusem pe cel cu urgenta, că eram deja în sală, si când m-am anuntat (există o asistentă care anuntă medicul că are un pacient), ar fi putut să-mi spună si mie cineva, asa, pe spaniolă, "mă, fiica ploii care nu pricepe o boabă spaniolă, tengo una emergencia”, că atâta pricepeam si eu, din câte seriale cu spitale am văzut la televizor!
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Buna comunicare este la fel de stimulantă ca o cafea neagră si tot atât ti-e de greu să dormi după ea. (Anne Morrow Lindbergh)

Imagine

Banc
Cu ocazia împlinirii a 47 de ani, familia unei doamne îi oferă o programare la o operatie estetică, pentru întinerire. În urma operatiei, doamna chiar arată mai tânără si de aceea e foarte bucuroasă. Mergând spre casă se hotărăste să întrebe un trecător:
-Domnule, dacă sunteti amabil, cam câti ani îmi dati?
-25 de ani...
Femeia, multumită de răspuns, îi spune că are 47, dar a beneficiat de o operatie estetică.
Apoi pleacă si mai fericită si intră într-o cafenea, unde comandă o cafea. Îl intreabă si pe vânzător cam de câti ani pare.
- Arătati de 28 de ani, dar de ce?
- De fapt am 47, dar am beneficiat de o operatie estetică.
După ce bea cafeaua, ridicându-se de la masă să plece spre casă se hotărăste să ceară si părerea unui bătrân, care era chiar la iesire.
Bătrânul îi răspunde că pe vremea lui nu asa se vedea câti ani are o femeie, ci după sâni. Femeia se gândeste putin si-si zice că oricum nu are ce pierde. Îl lasă pe bătrân să-i pipăie sânii câteva minute, apoi acesta spune:
-Doamnă, aveti 47 de ani.
Femeia, stupefiată de răspuns, îl întreabă cum de si-a dat seama.
- Am fost în spatele dumneavoastră, când i-ati povestit vânzătorului...

Recomandare de carte
Zbor în bătaia săgetii (Horia Roman Patapievici)


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.