Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
În general, un om trăieste zeci de ani. În acest timp, consumă zeci de tone de alimente solide si lichide. Ca să nu mai vorbesc de volumul urias de aer respirat, care este, de fapt, un aliment gazos. O parte însemnată din ceea ce consumăm se elimină relativ repede sub formă de reziduuri metabolice. Cealaltă parte am putea spune că îi este necesară organismului. Necesară, necesară, dar totusi... dacă s-ar acumula în noi, am deveni mai mari ca niste balene. De fapt, eliminăm aproape totul. Există tot felul de căi: tăiem unghiile si părul, pielea ni se schimbă treptat etc. Procesele de regenerare nu sunt doar de suprafată, ci si interioare. Prea rar suntem constienti de ele. De fapt, trupul nostru se schimbă în permanentă, iar materiile din care este alcătuit se înnoiesc. Oare cât din corpul cu care ne-am născut ne rămâne până la sfârsitul vietii?
Trupul unui om care a murit este un cadavru. Oare ce este mormanul spulberat de materii care am fost, desi suntem încă vii?
Suntem miliarde de oameni, totalizând multe miliarde de tone din aceste materii lăsate în urmă de fiecare generatie. Inevitabil, mai devreme sau mai târziu, trupul unui om contine particule care cândva au apartinut trupului altui om. Si nu mă refer doar la părinti, care ne transmit prin materie ereditatea. Suntem mai legati unii de altii de cât realizăm. Nu doar sufleteste, ci si trupeste. Suntem asemeni unor molecule gigantice. Suntem mici fiinte care alcătuiesc o fiintă uriasă...
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Materia este expresia gândului accesibil simturilor noastre externe. (Prentice Mulford) [
Citatepedia]

Imagine

Banc
Un elefant trece peste un musuroi de furnici si toate furnicile se urcă pe el. Se scutură elefantul si mai rămâne o singură furnică pe el. La care furniciile de jos către furnica de pe elefant:
- Strânge-l de gât, strânge-l de gât!

Stiati că...
...un om produce aproximativ un litru de salivă pe zi?


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.