Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Jurnal columbian
Am citit un articol despre o zi a României în America, cum niste americani, după ce au văzut un dans traditional românesc, au început să caute tara noastră pe hartă. Poate că nu muncim nici pe departe ca japonezii si nu suntem eficienti ca nemtii (sau olandezii, care, asa cum spunea vecinul nostru columbian despre vizita lui în Amsterdam, "chiar lucrează"), dar cel putin dansurile noastre populare (si muzica) au o fortă care te impresionează. În America Latină, muzica e parte din viata oamenilor, parcă si atunci când merg fac pasi pe ritm muzical. Ascult uneori muzică în taxi si mă uit la oamenii de pe stradă. Sincer, am impresia că ei de fapt dansează. Poate ca unii chiar ascultă o muzică interioară sau o fredonează, nu mai vorbesc de cei care evident au căsti în urechi. Văzându-i, nu mă mai miră parcă lipsa lor de respect pentru timpul altora, pentru că aici e OK să nu ai nimic de făcut si să poti asculta oricând putină muzică. Măsura timpului e alta, sentimentele sunt altele, mult mai intense, totul e trăit la paroxism, disperarea si fericirea. Iar muzica latină a ajuns celebră în toată lumea.
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Muzica este mediatorul între viata spirituală si cea trupească. (Ludwig van Beethoven) [
Citatepedia]

Imagine

Site
Dogon

Este uimitor cum în această lume în plin proces de globalizare rapidă unele civilizatii si-au păstrat identitatea. Dogon, un trib din Mali, sunt un astfel de exemplu, care fascinează pe multi dintre cei care au aflat de existenta lor. Unii chiar consideră că sunt urmasii unei civilizatii extraterestre. Pe site poate fi citit un articol lung, dar foarte interesant, atât despre modul lor de viată, cât si despre speculatiile pe marginea legendelor specifice lor.
(Lucian Velea)

Recomandare de carte
Până la capăt (Adrian Păunescu)


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.