Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Acum câteva zile am realizat imposibilul. Am scos ProTV-ul de pe butonul nr. 2 al telecomenzii si l-am pus pe 99. În locul lui am memorat TVR Cultural. Dacă nu vreti să mă credeti, nu aveti decât. Stiu că pare ceva de neatins pentru muritorul de rând, o încercare menită din start pieirii. Eu atât vă spun: se împlineste săptămâna si ProTV zace pe 99.
Dacă-mi faceti putin loc si nu mă mai presati cu microfoanele si camerele video, o să vă spun si câteva impresii. Multumesc. La început a fost greu. Sevraj! Obisnuit să dau Next... Next... si să sar din reclamă în reclamă si din silicon în silicon; acum... era ca si cum mergi cu masina pe o autostradă din aia super-lină si deodată tranc! ai trecut peste o bordură. Frânturi de imagini alb-negru... indivizi bărbosi, cu ochelari inestetici, folosind un vocabular pe care-l credeam dispărut... fundaluri pline de cărti în locul texturilor animate ce se întrepătrund de la stânga la dreapta, de jos în sus si de pe diagonală pe laterală. Balet. Teatru. Oameni de cultură. A fost ÎNGROZITOR, dar am rezistat! Sotia m-a înteles, stie că n-am boală sănătoasă si doar m-a întrebat pe cât l-am pus. Se temea probabil să nu-l sterg de tot si apoi ar fi trebuit căutat pe manual, micutul de el. Mi-a adus ceaiuri calde, mi-a lăsat mai mult telecomanda. Am simtit că mă ispiteste. Vroia să prindă momentul când am să sar la butoanele de setări, să repar. N-a fost să fie. Se face săptămâna si eu încă mă tin cu dintii de himera asta. Diavolul din mine a găsit o cale: apăs pe zero si apoi dau o dată în jos si ajung repede la 99. Dar e un pas înainte. Un pas mic pentru mine, un pas mare pentru omenire. Am să mă lupt! Chiar de-ar fi să crap si, într-o zi, am să-l sterg de tot. Tineti-mi pumnii!
(Alex "Baccilu" Vera,
alex.baccilu@softhome.net )

Gând
Cultura este procesul prin care o persoană devine tot ceea ce a fost creată să poată fi. (Thomas Carlyle) [
Citatepedia]

Imagine

Calendar
7 aprilie 1939 - s-a născut Francis Ford Coppola

Celebrul regizor, producător si scenarist american (cu origini italiene) a fost distins cu Premiului Oscar în 1972 (pentru "Nasul") si 1974 (pentru "Nasul II"), ca si cu numeroase alte premii. A realizat filme cu un urias succes de public ("Apocalipsul acum", "Cotton Club"), dar si de spectaculoasă investigatie psihologică ("Conversatia"). Nu este singurul din familie cu succes în cinematografie, nepotul său, Nicolas Cage, devenind un actor de acelasi calibru.

Întrebare
De ce există câteva zeci de concurente la un concurs de Miss, dar doar cativa candidati la presedentie?


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!Editor: Lucian Velea ( lucian.velea@lexica.ro )
Redactor: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com )
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.