Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Privesti un tablou si rămâi impresionat de măiestria artistului. Citesti o carte si rămâi impresionat de talentul autorului. Nu întotdeauna, doar uneori. Depinde de gustul tău si de cum percepi calitatea lucrului respectiv.
Dacă nu stii să cânti la chitară, vei aprecia, mai mult sau mai putin, pe oricine stie cât de cât bine. Dacă îti doresti să stii să cânti la chitară, invidia ta va spori aprecierea. Dacă însă stii să dai viată corzilor, sa le faci să vibreze armonios, atunci numărul chitaristilor pe care îi vei aprecia va scădea dramatic. Pentru că oamenii îi apreciază doar pe cei care fac ceva ce ei însisi nu pot face, deloc sau cel putin la fel de bine.
Dar dacă esti un geniu? Dacă pe portiunea ta de specializare esti maestru? Cum o fi să poti repera fiecare greseală sau neinspiratie a unui coleg de breaslă? Probabil că destul de stresant. Si trebuie să te multumesti cu admiratia pentru ideile câtorva, animată de ciuda că nu ti-au venit tie mai întâi.
Dar dacă ai putea face totul? Dacă ai fi... Dumnezeu? Conform aceleiasi logici, Dumnezeu ar trebui să fie plin de draci si lipsit de orice admiratie. Numai că Dumnezeu este iubire. Unde este multă iubire, nu este loc de asa ceva, iar aprecierea îsi schimbă scara valorilor. Mama admiră desenul copilului ei, chiar dacă un critic de artă nici nu l-ar băga în seamă. Un om nu trebuie apreciat doar comparativ cu cât de bun este la modul absolut, ci si fată de cât de bun este comparativ cu ziua precedentă, fată de strădania sa curată. Iar aceasta din urmă mi se pare cea mai importantă.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Talentul tău este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezeu. (Leo Buscaglia)

Imagine

Site
Olga's Gallery

Când ai o pasiune, trebuie să o valorifici în cel mai bun mod. Iar acest site a apărut dintr-o mare pasiune pentru istoria artei. A început ca o joacă, dar a devenit unul dintre cele mai interesante site-uri în domeniul său. Artisti, stiluri, imagini si informatii, totul îngrijit organizat, fac din acest site un deliciu pentru toti iubitorii de artă. Aceasta este puterea internetului la îndemâna tuturor. Tu ce pasiune ai?
(Lucian Velea)

Întrebare
Când cei care fabrică pancarte intră în grevă, cine le face pancartele?


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
raspandacul.lexica.ro.