Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Jurnal columbian
Povestea spune că într-o zi, într-o cafenea, un consumator a alunecat pe niste picături de cafea, si-a rupt piciorul si a dat în judecată firma, câstigând o multime de bani. De atunci paharele de plastic în care se serveste cafeau au si capac. Avocatii zilelor noastre au preluat parcă rolul Bunului Dumnezeu, ne "protejează" de toate "relele" acestei lumi.
Mă uitam la casele oamenilor care locuiesc pe versantii Anzilor, acolo unde riscul ca o "felie" de munte să pornească la vale este mare. Pe cine ar putea ei da în judecată, dacă scapă cu viată dintr-o astfel de situatie? Poate că noi, cei care nu trebuie să ne rugăm să nu plouă sau să nu ne distrugă insectele recolta, pentru a nu muri de foame, uităm că, de fapt, toate avantajele unei existente "decente" sunt un dar al vietii. Si poate că cei care trebuie să se roage zilnic pentru viata lor trăiesc mai intens, fiindcă-si folosesc zilnic simturile, instinctele, intuitia. În timp ce noi, cei "privilegiati", lăsăm parcă pe altii să trăiască în locul nostru, să decidă care sunt regulile de convietuire, să ne impună reguli si, de ce nu, să ne acopere bunătatea de friscă de pe cafea cu un capac.
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Prudenta este dusmana de moarte a realizărilor mărete. (Michel de Montaigne) [
Citatepedia]

Imagine

Exercitiu de inspiratie
Călătorul era la petrecerea de celebrare a Sfântului Ioan, între corturi, întreceri, arcasi si mâncare tărănească. La un moment dat un clown începu să îi imite gesturile. Lumea râde, chiar si călătorul râde si îl invită pe clown să bea o cafea cu el.
- Fii viu!, spuse clownul. Dacă esti viu, trebuie să misti bratele, să sari, să faci zgomot, să râzi si să vorbesti cu oamenii. Pentru că viata este opusul mortii. Să mori înseamnă să rămâi mereu în aceeasi pozitie. Dacă esti prea linistit, nu trăiesti.
(
Paulo Coelho)

Banc
Face leul sedintă de partid si adună animalele din pădure.
- Băi, amărâtilor! De-acu' încolo să stiti că iepurasu' aici de fată e cel mai tare din parcare după mine!
Animalele:
- Bine, sefu'. S-a făcut!
Se tot plimba iepurele prin pădure... O vede pe vulpe si-i trage una peste bot. Vulpea nu zice nimic...
Se întâlneste iepurele cu ursul. I-o trage si lui peste bot. Ursul ar vrea să riposteze dar... iepurele e cel mai tare după leu...
Se întâlneste iepurele cu tigrul si-i dă una peste bot. Se înfurie tigrul si-l face praf. Nu aflase că iepurasul e cel mai tare după leu.

Recomandare de carte
Rosu si negru (Stendhal) [BookBlog]


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.