Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Sunt multe feluri de a trăi jocul vietii. Unii aleargă după premii, după locul întâi, după ceea ce li se pare că merită obtinut doar fiindcă si altii au trăit la fel. Altii descoperă idealuri noi, bucurii de moment, plăcerea jocului în sine si nu a rezultatului sau a victoriei. Toate sunt alegeri, toate sunt experimente, fiindcă din ele învătăm alchimia si miracolul vietii, cine suntem si ce potential extraordinar are fiinta noastră.
Citeam mesajele din diverse grupuri de discutii si mă minunam de diversitatea atitudinilor celor care scriu în ele. Unii se fac mesageri pentru altii, transmitând mesaje primite din alte părti, ca să ajungă la cât mai multi. Altii preferă să îsi scrie propriile mesaje, fiindcă au ei însisi ceva de spus. Altii doar cer sfaturi, ajutorul, sau comentează mesajele altora, ca să structureze ideile si să le limpezească. Sunt si dintre cei care fac doar reclamă la ceva care îi entuziasmează sau îi interesează în mod deosebit, la un anumit nivel al vietii lor.
Prin analogie, fiecare cerc de oameni din viata noastră seamănă cu un grup de discutii cu o anumită tematică - si oricare dintre noi face parte din mai multe cercuri diferite: cel al familiei, cel al prietenilor, cel al colegilor de muncă etc. În fiecare cerc avem un anumit rol si poate chiar simtim cum rolul acesta ne modelează personalitatea. Unii se simt altfel în fiecare cerc, până si tonul cu care vorbesc în familie poate fi diferit de cel pe care îl folosesc la serviciu. Altii reusesc să rămână egali cu ei însisi în toate cercurile. Este o experientă uimitoare, să te vezi în diverse contexte si să observi cât de mult din personalitatea ta se mulează după context. Totusi, undeva, în spatele acestor roluri multiple, esti tu, unul si acelasi.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Grupurile primare sunt leagănul naturii umane. (H. Cooley)

Imagine

Software
Dictionar englez-român în browser

Dictionarul online ro-en.ro pune la dispozitia celor interesati două solutii gratuite care fac rapidă traducerea cuvintelor găsite pe diferite site-uri.
Prima se adresează celor care folosesc
Google Toolbar si constă în adăugarea de butoane pentru traducere la acesta. Atunci când pe o pagină web este văzut un cuvânt sau o expresie pentru care se doreste traducerea, este suficientă selectarea si apăsarea butonului pentru traducere.
A doua solutie se adresează celor care folosesc Internet Explorer si constă în instalarea unei mici extensii. După selectarea cuvântului sau o expresiei pentru care se doreste traducerea, se face clic-dreapta pe selectie si se apelează comanda pentru traducere din meniul de context.
În plus, cei care au un site, pot oferi vizitatorilor un dictionar englez-român român-englez, prin integrarea unui formular. Toate detaliile sunt disponibile pe site.

Banc
Merg 100 de negri prin desert si găsesc lampa lui Aladin. O freacă până iese duhul lămpii si zice că le îndeplineste la fiecare o dorintă.
Primul:
- Vreau să fiu alb.
Al doilea:
- Vreau să fiu alb.
Si tot asa, până la al 99 -lea:
- Vreau să fiu alb.
Al 100-lea stă, se gândeste si zice cu un zâmbet larg:
- Vreau să fie toti negri înapoi.

Recomandare de carte
Iarna vrajbei noastre (John Steinbeck)


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.