Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Editorial
Privesc spectacolul lumii, derulat pe canalele TV, si cu cât măresc ritmul de comutare de pe un canal pe altul, cu atât creste senzatia unui joc cu multiple fatete, în care oamenii se ocupă cu tot felul de lucruri sau se confruntă cu tot felul de întâmplări, si realizez că asta se întâmplă în realitate, în fiecare clipă, pe tot globul. Este un spectacol fascinant, dar din care nu întelegi mare lucru dacă încerci să cuprinzi dintr-o dată tot ce se întâmplă. Dacă te opresti însă la un anumit canal si urmăresti atent, începi să întelegi despre ce este vorba, chiar dacă e vorba numai de una din fatetele minuscule ale vietii terestre.
Cred că la fel se întâmplă în viata fiecăruia. O multime de probleme, de oameni si întâmplări ne umplu ziua si gândurile, dar întelegem ceva numai din acelea asupra cărora ne concentrăm atentia. Pe multe dintre ele le tratăm cu indiferentă sau cu atitudini automate, deja exersate si pentru care nu ne mai batem capul; reactionăm mecanic la multe situatii si astfel trecem de ele fără să treacă si ele prin noi. Dar cele asupra cărora ne concentrăm un pic, în care punem suflet, devin mai clare si mai importante pentru viata noastră.
Partea interesantă este că nu-i nevoie să se întâmple ceva ca să ne atragă atentia si să ne capteze energia. Chiar si întins pe pat, în întuneric si în liniste, putem să ne îndreptăm atentia asupra unei idei sau imagini care nu este rezultatul unor întâmplări deja petrecute. Se numeste imaginatie, dacă în spatele ei există un mic efort de vointă si de inteligentă din partea noastră. Sau se numește intuitie, inspiratie, viziune, dacă nu depunem decât efortul de a nu ne gândi la ceva anume. Iar în această imagine putem, dacă vrem, să dirijăm o energie mentală care în timp o va face să se împlinească. Este o magie a gândului nostru, pe care putini o folosesc. Dar bineînteles că nimic nu se împlineste doar asteptând materializarea unui gând. Avem de făcut si noi niste pasi concreti, când ne trezim.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Îmi tin mintea concentrată pe pace, armonie, sănătate, dragoste si abundentă. Astfel, nu pot fi distrasă de îndoială, anxietate sau frică. (Edith Armstrong)

Imagine

Software
LexiCalculator

Toată lumea cunoaste calculatoarele de buzunar. Unele sunt simple, altele mai sofisticate, dar toate au acelasi principiu de utilizare. În Windows este inclusă o astfel de aplicatie, care imită modul de functionare, pentru a fi intuitiv. Dar este aceasta cea mai bună abordare? Poate că da, poate că nu, depinde de fiecare. LexiCalculator oferă o alternativă, în mod gratuit. Ocupă foarte putin loc pe ecran, iar pentru a obtine un rezultat, scrii formula dorită. Rezultatul apare automat, nu trebuie să-l ceri. Tot timpul este vizibil ceea ce calculezi, asa ca nu ai dubii. Poti chiar corecta si modifica formula. Recunoaste operatii simple, dar si functii (trigonometrice, logaritmice etc). Accepta chiar si utilizarea parantezelor.
(Lucian Velea)

Banc
Ion si Gheorghe îsi cumpără cai. Ion zice:
- Măi, Gheo', cum 'om sti noi care-i al tău si care-i al meu?
Gheorghe răspunde:
- Stii ce? Eu îi tai o ureche la al meu.
Si îi taie calului o ureche. Dar lui Ion i se pare că-i mai cinas calul lui Gheorghe si-i taie si calului său o ureche. Acum iar era problemă cum să-i deosebească. Gheorghe taie si cealaltă ureche a calului său, dar lui Ion iar i se pare că-i mai frumos calul lui Gheorghe si taie si el cealaltă ureche a calului.
Si atunci ce idee îi vine lui Ion:
- Stii ce? Hai calul alb să fie al meu, si cel negru al tău.

Recomandare de carte
Puterea concentrării (J. Canfield, Mark Victor Hansen)


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.