Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0362/03.07.2006 | ISSN 1842-2195

Editorial
Ca în fiecare breaslă, si programatorii au un umor specific, răsărit din activitatea proprie. De exemplu, se spune că oricât s-ar strădui programatorul să facă un program care să nu dea eroare, utilizatorul se va dovedi mai creativ si va găsi o cale pentru ca asta să se întâmple.
Există filozofii care spun că viata omului ar fi mai mult sau mai putin "programată", prin ceea ce în general se numeste destin. Fanteziile stiintifico-fantastice merg si mai departe, substituind viata fiecărui om cu un program pe computer, care ne alimentează simturile astfel încât să credem că ceea ce ni se întâmplă este real. Hai să presupunem că ar fi asa. Îti place programul tău? L-ai schimba cu altul? Înainte să te grăbesti în a vrea altceva, aminteste-ti gluma de la început. Oricât de bun ar fi "programul", tot o poti da în bară. Din păcate, oamenii se pricep la asta. Cred că nici nu există "programe" proaste, ci doar "utilizatori" care nu se descurcă cu ele. Lucrurile ar fi destul de simple, dar le complicăm cu multă "creativitate". Ne orientăm prea mult spre ceea ce se întâmplă în afara noastră, uitând că singura lor importantă este ca lectie pentru schimbările din interiorul nostru. Chiar si cea mai dragă fiintă nu ar însemna absolut nimic dacă ceea ce simtim pentru ea si felul în care i ne dăruim nu ne-ar hrăni sufletul si nu l-ar ajuta să crească.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Sunt un om programat, trebuie să răspund pentru fiecare minut pe care l-am irosit. (
Eugen Barbu)

Imagine

Murphologie
Legile programării calculatoarelor

Banc
Studentul cheamă asistentul:
- Te rog, ajută-mă, programul meu se încarcă, dar nu face nimic.
Asistentul studiază cazul făcând ochii din ce în ce mai mari.
- Păi, cum să meargă dacă ai pus totul în comentariu?
- Stiu, zice studentul cu amărăciune, dar altfel nu s-a lăsat compilat...

Stiati că...
...feniletilamina produce o usoară stare de visare si este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiti, iar aceeasi substantă se găseste si în ciocolată?


Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an
Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!



Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.