Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0384/02.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Este uimitor cât de bine este fiecare ancorat în propria sa realitate, în obiectivele sale si în stilul său de viată. Orice s-ar întâmpla - alegeri politice, cutremure sau tornade, gripă aviară sau inundatii - majoritatea caută să-si vadă de viata sa, ca si cum nimic nu s-ar întâmpla. Si este firesc asa, fiindcă fiecare are propriul său plan de viată, în care evenimentele exterioare, fie ele critice sau cu impact de masă, constituie doar un fundal sau un decor în care omul are de luat propriile sale decizii. Însă atunci când ai creat deja un scenariu al vietii tale si te-ai înscris în el, toate celelalte lucruri tind să se învârtească în jurul viziunii tale despre viată. Scenariul si stilul tău de viată încep să alimenteze cu energie toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-l împlini, în măsura în care ele se înscriu si în ceea ce se întâmplă la nivel global. Teoretic, poti să-ti creezi orice scenariu si să trăiesti oricum vrei, dar practic au succes doar scenariile care se înscriu în planul mai amplu al existentei tale în această lume. Dacă devii constient de acest plan, începi să vezi tot mai clar ce ai de făcut, iar deciziile nu mai sunt luate doar la nivel emotional sau economic, ci mai ales în sensul pe care tu însuti ti l-ai propus încă de la nastere si de care putini sunt constienti, dar devin pe măsură ce se antrenează în propria lor viată.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Planificatorii fericirii au rămas întotdeauna cu buzunarele pline de cifre. (Vasile Ghica)

Imagine

Exercitiu de inspiratie
Maestrul îi spuse tânărului său discipol, care era plin de mâhnire, să pună o mână de sare într-un pahar cu apă si să bea. Apoi maestrul l-a întrebat:
- Ce gust are?
- Groaznic, răspunse discipolul scuipând.
Maestrul a chicotit, apoi i-a spus discipolului să ia încă o mână de sare pentru a o arunca în lac. Cei doi au mers în tăcere până în apropierea lacului în care se reflectau crestele muntilor si, după ce discipolul a presărat sarea, maestrul i-a spus:
- Acum bea din lac...
În timp ce apa se scurgea de pe bărbia tânărului, l-a întrebat:
- Ce gust are?
- Destul de bună.
- Ai simtit gust de sare?
- Nu, a răspuns tânărul.
Maestrul s-a asezat lângă el, l-a prins de mână si i-a spus:
- Suferinta este ca un pumn de sare. Contează în ce o pui. Deci, atunci când suferi, lărgeste-ti viziunea asupra lumii, pentru a o face vastă si profundă, si astfel să absoarbă suferinta precum lacul sarea.

Banc
Un fermier scotian si-a asigurat viata la o agentie specializată. Nu după mult timp, s-a înecat într-un râu. La înmormântare, o vecină se apropie de văduvă:
- Ce bine că răposatul a fost un om prevăzător... desi nu stia nici să scrie, nici să citească...
- Si nici să înoate, slavă Domnului... - adăugă văduva.

Recomandare de carte
Cel mai iubit dintre pământeni (Marin Preda)


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.