Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0388/08.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Jurnal columbian
Nu stiu de ce am asociat mereu hamacul cu o viată tihnită, fără griji. Pentru mine, cine stătea în mijlocul zilei într-un hamac "n-avea treabă"! Când în sfărsit am ajuns si eu să "zac" într-un hamac, mi-a părut rău că nu l-am decoperit la 20 de ani. Probabil că as fi învătat să mă relaxez, să mă legăn si să simt cum toate grijile se topesc.
Ideea mea despre ce înseamnă hamac s-a schimbat total în weekend-ul pe care l-am petrecut în "lleanos". Sotul meu vorbea des, nostalgic, despre acest loc, iar eu credeam că e vreun oras din Columbia, departe de realitatea mea cotidiană. E de fapt regiunea de câmpie a Columbiei, pregătind întâlnirea cu Amazonul. Nu e departe de Bogota, trebuie doar să treci muntele. Odată ajuns de cealaltă parte, muntele se retrage încet si câmpia îsi intră în drepturi, iar peisajul devine spectaculos. Ne oprim la un hotel "campestre", adică o fermă dotată cu cabane, piscină, lac pentru pescuit, cai pentru plimbări în natură (ecoturism). Cabanele sunt micute, cu paturi de lemn si icoane pe pereti, cu haine de pat dantelate, albe, cu aer conditionat sau ventilator, frigider si televizor, baie cu dus si cu un miros care-mi aminteste de casa bunicilor cea veche. Sotul mă întreabă ce prefer, ventilator sau aer conditionat, iar eu decid că vreau doar o cabană fără soparle, chiar dacă par extrem de utile, pentru că te scapă de tântari.
În compensatie pentru toate "noutătile" greu de digerat pentru o autentică "city girl", cabana are si un hamac pe terasă. Astfel ajung eu să mă leagăn în hamac, la vârsta mea, si să-mi pară rău că n-am încercat experienta asta până acum.
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Cerul înstelat e linistitor. Ce mici îmi par problemele mele de la serviciu, risipite în imensitatea Galaxiei! (Valeriu Butulescu)

Imagine

Site
imagini.preferate.net

Site-ul preferate.net îsi urmează planul de extindere, cea mai nouă sectiune fiind cea dedicată imaginilor. Fiecare utilizator poate adăuga cu usurintă imagini care îi plac, acestea putând fi foarte variate: umor, artă, vedete etc, chiar si fotografii personale. Organizarea este bazată pe taguri, fiind astfel simplă si eficientă. Deoarece fiecare utilizator are un blog personal, poate arăta cu usurintă prietenilor ce a adăugat.
Esti fotograf? Prezintă creatiile tale! Ai o pasiune? Promoveaz-o online! Vrei să păstrezi ce ai găsit pe internet? Adaugă la preferatele tale! Aplicatia
preferate.net îti stă la dispozitie gratuit.
(Lucian Velea)

Banc
Un politist era acasă, relaxat, se uita la televizor. Se aude o bătaie puternică la usă. Sare, trage sertarul, ia pistolul... tiptil se apropie de usă, lipit de perete. Strigă:
- Cine-i?
- Eu!
Politistul, străbătut de un fior metafizic, întreabă mirat:
- EU?!

Recomandare de carte
Engleza fără greseli (Lionel Dahan)


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.