Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0390/10.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Test de inteligentă. Un mut intră într-un magazin, cu intentia de a-si cumpăra o periută de dinti. Ca să-si facă înteleasă dorinta, duce mâna în dreptul dintilor dezgoliti si începe să-i frece cu o periută imaginară. După el, intră un orb care vrea să-si cumpere o pereche de ochelari de soare. Cum îsi va face cunoscută nevoia? Prima reactie a fost să-mi duc mâinile cu degetele făcute covrig în dreptul ochilor. O reactie cu nimic diferită de a celorlalti. Răspuns gresit. Răspunsul corect este: orbul va cere prin viu grai o pereche de ochelari de soare.
Am râs de capcana în care căzusem, dar, în acelasi timp, m-am dus cu gândul la un citat din Kahlil Gibran care spune asa: "Singurătatea mea a început când oamenii mi-au pretuit defectele de suprafată si mi-au nesocotit virtutile ascunse." Dincolo de aspectul anecdotic al situatiei, am înteles cât de săritori suntem în a pune la dispozitia celorlalti cârje. Le strecurăm cârje sub bratul drept, apoi sub cel stâng, le punem cârje la genunchi, cârje la tâmple, cârje sub bărbie, cârje la limbă si la pleoape. (Cine a văzut "Soft self-portrait" al lui Salvador Dali, va avea o imagine mai expresivă a ceea ce vreau să spun). Care nu-i totuna cu a oferi bratele tale unui ciung, picioarele tale unui olog, văzul tău unui orb si graiul tău unui mut. Dar ce-as putea să povestesc despre singuratea unei fetite care a primit o lopatică cu ajutorul căreia să înalte castele de nisip, dar i s-a interzis s-o rupă folosind-o?
(Silvia Velea,
silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
Iubirea ar putea face din mine totul, chiar si un geniu. Prin mine însumi si pentru mine, prefer să nu fiu nimic. Căci neantul singur poate ascunde infinitul. (Henri-Frederic Amiel)

Imagine

Copiii spun lucruri trăsnite
- Ce sunt somnambulii?
- Somnambulii au o boală care nu-i lasă să cadă de pe acoperis. Microbii ăstia le dau echilibru. Când somnambulii vin într-o parte, microbii vin în cealaltă parte si asa mereu.

Banc
Era Bulă, conducea masina pe autostradă. Deodată îl sună sotia pe telefonul mobil si-i spune:
- Bulă, să ai grijă, fiindcă am auzit la radio că pe autostrada pe care mergi tu cu masina e unu care merge pe contra sens.
Bulă îi răspunde:
- Păi da, dar nu e unu, sunt sute...

Recomandare de carte
Limbajul trupului - cum pot fi citite gândurile altora din gesturile lor - 182 de ilustratii (Allan Pease)


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.