Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0392/14.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
În fiecare dimineată, fac un tur printre stirile zilei. Nu sunt un împătimit al stirilor, dar îmi place să caut printre titluri, pe internet, câteva care să-mi atragă atentia. Grea viată mai au si ziaristii! În fiecare zi să-ti scrii norma, fie că ai un subiect care să merite, fie că e unul chinuit, fie că ai inspiratie, fie că ai o zi proastă. Într-o vreme era suficient să-si multumească seful si puteau avea sentimentul datoriei împlinite. Acum însă toate ziarele serioase au versiune pe internet, cu posibilitatea dată cititorilor de a comenta imediat fiecare articol. O singura formulare nefericită, ca să nu zic de greseli, este suficientă pentru ca un cititor "istet" si necrutător să-l facă praf pe bietul ziarist. Dacă unul face asta, se găsesc destui să-i tină isonul, în haită. Nu contează că a scris numeroase alte articole excelente, nimic nu se iartă.
Astfel de situatii nu sunt rare. Când scrii atât de mult si presat de timp ca un ziarist, este aproape imposibil ca, pe ansamblu, calitatea să nu se dilueze. Chiar dacă esti specialist într-un domeniu, tot ai unele lipsuri la anumite detalii, pe care nu le poti afla întotdeauna rapid. Nu spun că ar trebui să trecem cu vederea greselile, ci doar mă uimeste pofta devoratoare cu care atât de multi le vânează si satisfactia pe care o au de a arăta că sunt mai cunoscători, chiar dacă pe un orizont extrem de strâns. O rază nu te face soare.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Ziaristul este cineva a cărui functie este să explice altora lucruri pe care nici el însusi nu le întelege. (Alfred Northcliff) [
Citatepedia]

Imagine

Interesant
Charles Blondin, un acrobat francez al cărui nume real era Jean-Francois Gravelet, a fost primul care a traversat Niagara pe o frânghie, pe 30 iunie 1859. În timp ce mergea pe frânghia lungă de 335 m, el a ridicat o sticlă dintr-o barcă aflată la 349 m mai jos si a băut din ea. O lună mai târziu, Blondin l-a traversat în spate, tot peste cascadă, pe managerul său, Harry Colcord, terifiat de încercare. Signor Farini (de fapt, un american pe nume William Leonard Hunt) a repetat acrobatia în august 1860. După două săptămâni, el si Blondin au traversat împreună Niagara la lumina Lunii, fiecare ducând în spate câte un pasager. Altii au copiat apoi această cascadorie, printre care si o italiancă, Maria Speltzerini, care a mers pe frânghie încăltată cu pantofi de sport.

Banc
Un Trabant mergea pe o autostradă si dintr-o dată i se strică motorul. Trage pe dreapta. Stă ce stă si apare un Lamborghini ultimu' răcnet. Soferului din Lamborghini i se face milă de trabantist si se opreste să-l remorcheze. Trabantistul e de acord, dar îl mai roagă ceva:
- Bine, da' uite, io' am un Trabant si tu... asa că te rog să nu o calci prea tare.
Masinile pornesc. Totul merge bine până apare un Ferrari. Soferul din el se uită cu dispret la cel din Lamborghini. Acesta se enervează si îl provoacă la întrecere. Amândoi accelerează, neluând în seama Trabantul care claxona înnebunit. Din întâmplare, un reporter se afla pe marginea autostrăzii. A doua zi, apare în ziar: "Ieri, un Ferrari si un Lamborghini se întreceau nebuneste, iar în spatele lor un Trabant claxona nervos să i se facă loc".

Stiati că...
...Einstein nu a putut vorbi bine până la nouă ani, iar părintii lui îsi făceau griji că e retardat?


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.