Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0393/15.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Jurnal columbian
Columbia e atât de diversificată, încât nu e usor să alegi o destinatie de vacantă. Noi am ales zona cafetera, ceva specific columbian. Pentru a ajunge în Armenia, trebuia să trecem "la Linea". Privit pe hartă, trebuia să coborâm de la 2800, la 300 m si de acolo să urcăm la 3000. Armenia e la 1500 m. În realitate, treci de la o temperatură normală la o căldură insuportabilă, apoi la frig si, în final, la o căldură acceptabilă. Pe hartă, sunt mai putin de 300 km. În realitate, am avut nevoie de cinci ore numai să trecem "linia", o adevărată aventură. Cu multă răbdare depăsim si vărful muntelui, învăluit în nori si ploaie, iar după un timp ni se deschide o perspectivă impresionantă. Pe marginea drumului observ un fel de arbusti cum nu mai văzusem, simpatici foc, plini de fructe, cele mai multe încă verzi: boabele de cafea! De pe veranda căsutei unde ne cazăm poti admira o plantatie de cafea, păsări care mai de care mai colorate se distrează zburând de la un arbore la altul (avocado, lămâi, mandarini si cine mai stie ce). Dacă nu ar fi muzica care te "atacă" din toate directiile, ai putea crede că ai ajuns în paradis.
Din tot ce am văzut în această zonă, cea mai puternică impresie mi-a lăsat-o un set de fotografii, ale unor oameni implicati în cultura cafelei în ultimii 60 de ani, un fel de cowboys locali. Iar peste fetele lor extrem de expresive se suprapune imaginea unui călăret, tocmai iesit de la un show cu cai, măret si probabil multumit de evolutia lui, aproape un simbol al acestor locuri. Nu m-ar mira deloc dacă zona cafetera va deveni într-adevăr "destinatia turistică a acestui mileniu", cum scria pe un panou publicitar. Pentru că omul sfinteste locul. Desi natura e darnică si impresionantă, adevărata fortă sunt oamenii. Iar în această parte a Columbiei, oamenii au înteles de unde li se trage furnicilor forta de a transporta bucăti mari de hrană.
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Omul e un animal marin, care merge pe pământ si ar vrea să zboare. (Carl Sandburg) [
Citatepedia]

Imagine

Site
DaMaiDeparte.ro

Este destul de usor să faci un blog. Se apreciază că apar mii de bloguri noi în fiecare zi. Mai greu este să faci un blog de succes. Evident, marea majoritate nici nu îsi propun asta. La urma urmei, un blog este un jurnal public pe internet, o formă de a te exprima. Poate fi doar pentru tine si pentru câtiva prieteni. Unele însă tintesc un public larg. Asa este si acesta. Chiar este un blog reusit. După ce îl vizitezi si citesti câte ceva, mi se pare imposibil să nu simti o schimbare a stării interioare, o prelingere de sentiment, o zbatere de aripă.
(Lucian Velea)

Banc
În junglă, seful unui trib, sătul să-i vadă pe indieni lenevind, îi cheamă la el:
- Am citit în stele că va fi o iarnă grea. Tăiati si voi 100 de copaci, să avem lemn de foc.
Au tăiat si iarăsi au început să lenevească.
Seful tribului îi cheamă iarăsi:
- Am citit în stele că va fi o iarnă foarte grea, mai tăiati 100 de copaci.
După câteva zile, seful tribului sună la "starea vremii":
- Fiti amabil, cum va fi iarna aceasta?
- Va fi o iarnă deosebit de grea.
- De unde stiti?
- Am observat că indienii fac mari rezerve de lemne.

Recomandare de carte
Noul Dictionar Universal al Limbii Române


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.