Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0394/16.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Am văzut la mai demult o emisiune televizată cu un instructor de dans care dădea o lectie foarte interesantă. Elevii trebuiau să facă un set de pasi de dans si, în timp ce se concentrau asupra miscării, să spună tot ce le trecea prin minte. La o primă demonstratie, instructorul a emis un sir de cuvinte sau fraze aparent fără legătură, dezlânate, totusi curgând oarecum unele din altele. Apoi a spus că mintea si corpul sunt legate între ele. Cu cât mintea este mai coerentă, cu atât corpul o ascultă si se miscă într-un flux mai armonios.
Ideea este că obtii maximum de eficientă atunci când te concentrezi lăuntric, pe ceea ce vrei să ilustrezi sau să faci. La nivel spiritual, e aceeasi idee de a te concentra permanent asupra Sinelui Superior sau asupra lui Dumnezeu. Desigur, sunt multe interpretări ale acestei idei si multe tehnici cred că au derivat din aceste interpretări. În artele martiale, de pildă, esentială nu este concentrarea asupra adversarului, ci asupra propriei armonii si energii, asupra propriei viziuni de actiune. Dar cultura actuală tinde să ne învete să ne împrăstiem concentrarea asupra lucrurilor exterioare, iar de aici poate rezulta si incoerenta sau dificultătile vietii noastre.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Karate este o formă de arte martiale în care oameni care au ani si ani de antrenament pot face, folosindu-si doar mâinile si picioarele, unele dintre cele mai proaste filme din istoria lumii. (Dave Barry) [
Citatepedia]

Imagine

Calendar
16 august 1958 - s-a născut Madonna

Pe numele ei complet Madonna Louise Veronica Ciccone (chiar o cheamă Madonna, nu este un pseudonim), celebra americancă este unul dintre cei mai completi artisti ai divertismentului. A început ca dansatoare, cu studii superioare de specialitate, dar si-a dat seama că statura mignonă o împiedică să îsi construiască o carieră de succes. Asa că a trecut la muzică si, desi a debutat la 24 de ani, a avut un succes urias, vânzând peste 270 de milioane de albume în întreaga lume. A jucat în zeci de filme, câteva de succes. S-a schimbat constant, rămânând proaspătă. A trecut de la realizarea de fotografii erotice la scrierea de cărti pentru copii, de la nebunii la spiritualitate, întotdeauna cu succes, pentru că întotdeauna a avut ceva de spus. A avut tăria să nu se prăbusească sub propria celebritate si a evoluat în permanentă.
(Lucian Velea)

Banc
La petrecerea de absolvire a liceului, se duce Bulă la o fată:
- Dansezi?
- Nu dansez cu un copil!
- Scuze, n-am stiut că esti însărcinată...

Recomandare de carte
Partenerul (John Grisham)


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.