Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0397/21.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Când spui "filozof", te duce mintea imediat la un om inteligent, care este preocupat de chestiuni fundamentale, un gânditor profund. La primul impuls, s-ar zice că asta ar trebui să fie suficient pentru ca acel om să fie de cea mai bună calitate. Si totusi, au fost filozofi care au instigat la ură rasială sau de clasă . Chiar dacă în ziua de azi astfel de extreme s-au împutinat, cel putin ca manifestare publică, se pare că instigarea împotriva unor grupuri sau indivizi rămâne. Când văd astfel de gesturi din partea unor oameni ale căror scrieri le-am apreciat, mă încearcă o dezamăgire, genul de dezamăgire pe care o ai atunci când înalti un zmeu, îi vezi frumusetea zborului în înăltimi, dar si coborârea pe pământ, doar câteva clipe mai târziu, pentru că nu a stiut să ia în piept un anumit curent. Adevărul este că inteligenta si filozofatul nu definesc valoarea umană. Sunt doar instrumente care, după cum sunt folosite, te pot duce spre bine sau spre rău. Singură dragostea, cu toate formele ei, arată cât de sus zburăm. Iar cu cât suntem mai lipsiti de ură, cu atât zborul este mai sigur.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Procesul care a condus de la amibă la om pare filozofilor un evident progres, desi nu se stie dacă amiba ar fi de acord sau nu. (Bertrand Russell)

Imagine

Calendar
21 august 1925 - s-a născut Toma Caragiu

Unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut vreodată România, Toma Caragiu este de origine aromână si s-a născut în satul grecesc Aetomilitsa. A avut numeroase roluri în teatru, film si televiziune, care l-au făcut iubit de milioane de oameni. Stilul său caracteristic, cu o vorbă aparte si plin de un umor natural, este absolut memorabil. Viata sa a fost curmată prea devreme de cutremurul din 4 martie 1977.

Banc
La cursul de filozofie:
- Omul care cedează când nu are dreptate este un întelept; dar omul care cedează când are dreptate este ...
- Casatorit, completa un student.

Stiati că...
...în Hong Kong, o femeie care îsi prinde bărbatul cu altă femeie este împuternicită de lege să-l omoare, dar numai cu propriile mâini?


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.