Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0403/29.08.2006 | ISSN 1842-2195

Răspândacul
Comentează
Discută pe forum
Citeste stiri
Acum un an

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Jurnal columbian
"Bogota, oras de cinci stele pentru câini". E adevărat, scrie si în ziare. Zilnic vezi o multime de câini iesiti la plimbare cu stăpâna sau cu servitoarea. Stăpâna se pregăteste cam o oră (estimez eu, după machiaj) pentru a iesi din casă si, de cele mai multe ori, câinele e echipat corespunzător vremii de afară. Nu pot să uit cătelul care avea mantie de ploaie, nici pe cel care avea un fel de sosoni (tare as vrea să stiu cum poti convinge un câine să poarte asa ceva). Elegante, pline de demnitate, doamnele au la dispozitie tot felul de unelte pentru a curăta, dacă e cazul, urmele patrupezilor prin iarbă. Pentru cei prea ocupati pentru a iesi la plimbare cu câinele, există persoane care "plimbă" câinele. Mă întălnesc destul de frecvent cu tineri care încearcă să tină pasul cu câte vreo 8 câini, de diferite dimensiuni. Cea mai inventivă mi s-a părut o doamnă care si-a transformat Dacia Break într-o căsută amublantă pentru cătei. Dimineată, când autobuzele scolare opresc pe rând în fata blocului, Dacia e si ea la datorie! Nu stiu însă la ce oră revin câinii la domiciliu. Îmi amintesc de un bun prieten, veterinar, care mi-a spus ca poti face bani în profesia lui doar în marile orase, unde oamenii sunt atât de singuri, încât aproape toti au nevoie de animale de companie. Cu tot respectul cuvenit iubitorilor de animale, lucrul acesta nu pare trist pentru rasa umană, când orasul are peste 8 milioane de locuitori?
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Si-a dresat câinele după pedagogia umană. Si l-a nevrozat. (Vasile Ghica)

Imagine

Interesant
Frecându-si posterioarele de firele de iarbă pe tot teritoriul lor, hienele nu lasă altora nici o îndoială asupra identitătii lor. Mirosul iese dintr-o pungă dintre anus si baza cozii, care poate fi întoarsă pe dos. Glandele care căptusesc punga produc în cantităti uriase o pastă unsuroasă, urât mirositoare, unică din punct de vedere chimic pentru fiecare individ. O singură adulmecare a pastei unui alt animal transmite nenumărate informatii despre identitatea si rangul său, ba chiar si despre ceea ce a făcut recent. Informatiile sunt vitale pentru hiene, care au unul dintre cele mai complexe sisteme sociale ale mamiferelor. Pentru a-si arăta supunerea, hienele dungate si cele maro de rang inferior îsi prezintă glanda întoarsă superiorilor. Hienele pătate îsi întorc punga când sunt agitate sau agresive.

Banc
Pisica se gândeste să se mute din România în Bulgaria si la granită se întâlneste cu un câine care se muta din Bulgaria în România.
Câinele o întreabă pe pisică:
- De ce te muti din România?
- Pentru că în România se trage prea mult mâta de coadă. Dar tu de ce vii în România?
- Am auzit că în România se duce o viată bună de câine.

Recomandare de carte
Fata cu cercel de perlă (Tracy Chevalier) [BookBlog]


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.