Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0414/13.09.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
În copilărie, locul unde crestem ni se pare vital, ne leagă de el emotiile primilor ani si o vreme avem sentimentul că vom trăi mereu acolo. Dar cu timpul devine tot mai puternică dorinta de a înnoi sau de a schimba acel loc. La multi, aceasta se traduce prin impulsul de a părăsi casa părintească si de a-si găsi un loc propriu, de a avea o casă a sa, după nevoi, posibilităti si dorinte.
La un alt nivel, fiecare generatie doreste să schimbe lumea în care trăieste, să facă un loc mai bun din ea, să creeze conditii mai eficiente pentru o viată mai împlinită. Din această dorintă se naste, an de an, istoria omenirii, prin fiecare om care participă la ea. Locul unde trăiesti este, de fapt, pe mai multe planuri, el descrie mediul în care te exprimi, creezi si îti duci activitatea pe care simti că o ai de făcut în lume.
Uneori trebuie să-ti cauti mult timp locul, dar când îti întelegi menirea, ajungi să te asezi undeva, într-o casă, într-o activitate, într-un cerc de oameni unde simti că ai tot ce îti trebuie pentru a îndeplini ceea ce ti-ai propus. Asta nu înseamnă că ai ajuns la capătul drumului, fiindcă drumul continuă cu explorarea vietii tale interioare si cu descoperirea înăltimilor si adâncurilor din propriul tău suflet. Ele modelează mereu aspectul vietii noastre exterioare.

(Adrian Mîndrută-Tănăsescu, adim.astrele.ro )

Gând
Acasă este acolo unde legăm un capăt al firului vietii. (Martin Buxbaum)

Imagine

Site
Drawspace.com

Cei dintre noi care nu se pricep la desen privim uneori cu jind la cei care au în mâini această "magie". Este un talent cu care unii sunt haraziti, dar să fie doar atât? Brenda Hoddinott si-a propus să demonstreze că desenul este în mare parte o chestiune de tehnică si că multi se pot descurca bine, dacă învată. Lectiile sale excelente fac accesibil ceea ce părea foarte dificil. Site-ul dispune de o galerie, unde se pot publica creatiile proprii si pot fi văzute altele, si un forum, unde se poate discuta cu alti pasionati.
(Lucian Velea)

Banc
Un oltean, întors recent dintr-o excursie la Londra, îi povesteste prietenului lui:
- Am cunoscut o englezoaică simpatică si, cu toate ca nu stiu engleză si nici ea română, ne-am înteles de minune. I-am desenat o farfurie cu mâncare si imediat m-a luat la un restaurant. I-am desenat un pahar si ea m-a luat la un bar. Tot asa până noaptea târziu, când ea mi-a desenat un pat. Stii ce m-a uimit cel mai tare? Cum a stiut că meseria mea este tâmplar?

Recomandare de carte
Taras Bulba (Gogol)

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.