Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0423/26.09.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Cărti preferate
Filme preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Jurnal columbian
Sunt în drum spre "casă", de data asta spre casa din România. Pentru fetita mea, pentru care fiecare tară reprezintă o serie de imagini, ale unor persoane cunoscute, lucrurile sunt extrem de simple: atâta timp cât mama si tata sunt cu ea, e fericită. În ceea ce mă priveste, vectorul fericirii mele are mai multe componente. Cel de bază e familia mea, si acolo unde sunt ei, mă simt "acasă". Se spune că emigrantii sunt un fel de pionieri într-o lume care tinde spre globalizare, iar pentru ei "acasă" e un loc în inimă. Fericirea unui om depinde însă si de starea generală a grupului social căruia îi apartine. În cazul meu, există grupul din tară si cel "de dincolo". Cele două grupuri nu au nimic în comun, decât pe mine, iar uneori mă simt de parcă as pendula între două lumi din galaxii diferite. Dinamica grupului de "dincolo" îmi oferă sansa de a fi eu însămi, "acasă" sunt doar cea care "nu mai stie ce înseamnă greutătile". De fiecare dată sper să observ o evolutie si la nivelul mentalitătilor, dar am învătat să trec peste dezamăgirea celui care se simte un străin printre cei dragi, tocmai fiindcă îndrăzneste să gândească "altfel".
Trecem pe lângă mai multe masini viu colorate, un raliu pe ruta Londra-Mongolia. O altă tară de pe glob, unde oamenii trăiesc, iubesc, suferă si citesc seara povesti copiilor lor înainte de culcare. Oare cum o fi dinamica unui grup în Mongolia? Cât de puternice sunt traditiile lor si cât de deschisi sunt oamenii spre schimbare? Pentru o clipă, visez să-mi continuu călătoria împreună cu cei din raliu, dar dorul e mai puternic decât visul.
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Patria sunt eu, esti tu, e tot ceea ce iubim, tot ceea ce visăm, tot ceea ce va fi când nu vom mai fi noi. (Romain Rolland)

Imagine

Site
Karen's Whimsy

Dacă aveti în bibliotecă o carte veche, pe care stiti că nu o veti reciti, dar totusi valoarea ei sentimentală e mult prea mare, ati putea să-i dati o a doua sansă, transformând-o, adăugându-i culoare, accentuând unele cuvinte, imagini. Spre exemplificare, delectati-vă cu galeria "altered books", de pe acest site, al unei artiste contemporane, Karen Hatzigeorgiou. Veti întelege ce înseamnă "altered books" si, mai ales, veti privi cu alti ochii cărtile vechi.
(Corina Suciu)

Banc
- Mamă, mâine am lucrare de control!
- Nu te teme, fiule, acum o să repetăm. Care e capitala Germaniei?
- Berlin.
- Capitala Poloniei?
- Berlin. Mamă, dă-mi ceva mai greu.
- Capitala Frantei?
- Berlin.
- Cât esti de destept, Adolf!

Recomandare de carte
Lumea lui Rocannon (Ursula K. Le Guin)

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.