Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0430/05.10.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Există un lucru care mă fascinează de când l-am aflat... Dacă dai la o parte, presupunând că le recunosti, stelele din galaxia noastră, toate celelalte văzute cu ochiul liber ar putea fi galaxii îndepărtate, roti spiralate ce abia licăresc în văzul nostru. Să contempli galaxii întregi, nenumărate, dincolo de care mintea se pierde în beznă! Nu pot să mai ignor faptul că omenirea trăieste putin si prost. Ne facem gânduri de tot felul, zămislim, perpetuăm si lăsăm mostenire atâtea idei, atâtea lucrări; avem pretentia că trăim superior înaintasilor nostri. Mă întreb, de exemplu, dacă Iuliei Hasdeu îi place tot ce se scrie despre ea, cum fiecare interpretare a operei si vietii sale îi răstălmăceste fiinta. Dacă nu există măcar un singur vers pe care să regrete că l-a scris. Mă întreb dacă Eminescu, asemeni unui Sisif modern, nu se opinteste zadarnic în fiecare noapte să-si dărâme bustul de pe socluri. Nu pot să nu mă întreb ce cred mortii despre ei însisi. E Beethoven fericit că a plecat surd din lumea asta? Cu cât spunem mai multe, cu cât vrem să stim mai multe, cu cât vrem să realizăm mai multe, cu atât ne îndepărtăm mai mult de fericire. Întrebarea este: putem să lăsăm ceva în urma noastră? Vrem cu adevărat asta? Ce urmă lasă trupul gol care înoată în apa mării? E bucuria înotului mai putin decât bucuria de a trăi? Simplu si drept, cum visa Tagore, cum trăiesc cei mai buni dintre anonimi... Fapte mici, gânduri înăltătoare si o dragoste netărmurită pentru viată.
(Silvia Velea, silvia_gh2002@yahoo.com )

Gând
A crea înseamnă a trăi atât visul, cât si viata. (Romain Rolland)

Imagine

Copiii spun lucruri trăsnite
- Ce este acela un minister?
- Minister înseamnă când scrie ceva si se duce la alt om si omul acela îl trimite tot asa la alt om.

Banc
Când NASA a început trimiterea de astronauti în spatiu, s-a descoperit că pixurile nu functionează în stare de imponderabilitate. Pentru a rezolva problema, oamenii de stiintă americani au cheltuit 12 miliarde de dolari si s-au chinuit zece ani ca să realizeze un pix care să scrie chiar si în lipsa gravitatiei, tinut cu susul în jos, sub apă, pe orice suprafată, inclusiv sticlă, si la orice fel de temperatură, de la conditii de înghet până la 300 grade Celsius. Rusii au folosit un creion.

Recomandare de carte
Ulita copilăriei (Ionel Teodoreanu)

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.