Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0432/09.10.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Încă din vremuri uitate, chinezii au descoperit presopunctura si acupunctura. Simplist vorbind, organismul are niste "puncte" care, atunci când sunt stimulate, produc anumite efecte în corp. Folosite corespunzător, aceste stimulări au rezultate benefice.
Toată lumea stie că diferite zone ale creierului se ocupă de diferite activităti. Oamenii de stiintă încearcă să realizeze "harti" cât mai exacte ale acestor zone si să le găsească aplicatii. Pot fi folositoare din punct de vedere medical, dar si pentru realizarea unor sisteme care să fie comandate prin gânduri. Chiar dacă nu sunt încă performante, astfel de sisteme există deja.
Acum ceva vreme, un chirurg a descoperit întâmplător un punct de pe coloana vertebrală, care, dacă este stimulat electric, produce orgasm instantaneu. Oricine poate avea plăcerea supremă la o simplă apăsare de buton.
Recent, un grup de psihiatri au făcut o descoperire uluitoare. Ei sustin că dacă un anumit punct al creierului este stimulat electric într-un anumit fel, subiectul are imediat o experientă de decorporalizare (are mental imaginea că se vede pe sine însusi).
Si câte or mai fi de descoperit în acest domeniu. Imaginati-vă un om al viitorului, dotat cu butoane. Unul din care îsi reglează nivelul de plăcere. Altul pentru durere, fiindcă mai sunt si masochisti pe lume. Unul pentru starea de euforie. Altul pentru cea de tristete, fiindcă se pare că ajută inspiratia poetică. Chiar sunt curios dacă oamenii vor putea rezista acestei tentatii.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Singurul lucru mai rău decât un om pe care nu-l poti controla este unul pe care îl poti controla. (Margo Kaufman)

Imagine

Site
punctum.

Există ceva magic în unele fotografii, un punct care le dă greutate si valoare, care le diferentiază de cele obisnuite. Acest site este unul de critică fotografică, un loc de întâlnire al celor care privesc fotografia ca pe o artă. Fotografiile prezentate sunt o încântare, iar cine doreste, are multe de învătat. Se poate discuta pe forum cu oameni priceputi, iar stirile te tin la curent cu ce se întâmplă în domeniu.
(Lucian Velea)

Banc
Itic vrea să ceară niste sfaturi de la rabin si îi dă un telefon.
Rabinul îi propune să vină la el acasă.
- În regulă, zice Itic, dar cum ajung la tine?
- Revolutiei, 12. Când ajungi, cu cotul drept tastezi codul 52, intri în lift, apesi cu cotul stâng butonul 5, o iei pe coridor la stânga, apesi soneria cu cotul drept si ai ajuns!
- Bine, dar de ce trebuie să apăs butoanele cu cotul? Nu le apăs mai bine cu degetul?
- Doar n-o să vii cu mâinile goale!

Stiati că...
...câinii dalmatieni se nasc fără pete?

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.