Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0434/11.10.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Am o prietenă astrolog, fascinată de mitologia sumeriană si de conceptii străvechi. Este un lucru bine stiut că rădăcinile civilizatiei occidentale de azi sunt în Sumer, acel regat de acum vreo 5000 de ani în care au apărut scrisul si multe mestesuguri, ca din senin în istoria de atunci a lumii, cel putin după cât se cunoaste pe baza vestigiilor arheologice. Cam în acelasi timp, în China se năstea o civilizatie care a dăinuit până azi, dar aceasta si-a trimis influenta în occident abia în ultimul mileniu. Pare ciudat ca un om care trăieste în zilele noastre să fie atât de conectat la traditii antice, neîntelese decât de foarte putini oameni. Totusi, aceasta nu o deranjează deloc pe prietena mea si ea chiar cântă, de câte ori are ocazia, o muzică stranie, într-o limbă străveche, iar în astrologie aduce idei sau simbolistici provenind din vechile civilizatii babiloniană si sumeriană, numai ea stiind pe ce cale a găsit aceste inspiratii. Nimic ciudat în această manifestare, fiindcă există în lume mii de oameni care aduc informatii despre care nu se stie exact cum au apărut, multe prin channeling, un fel de comunicare directă cu surse spirituale, celeste sau divine. Fără a judeca sursele folosite de fiecare om în inspiratia sa, observ că se manifestă tot mai pregnant libertatea omului de a transmite ceea ce el percepe, intuieste sau receptionează lăuntric. Desi în ultimele sute de ani societatea pare să pună accentul pe surse dovedite, certificate, demonstrate, semnate de oameni grei sau girate de autorităti specializate, iată că tot mai intens oamenii încep să gândească liber. Unii rămân ancorati în copierea informatiilor girate de autorităti în materie, în timp ce altii caută cunoasterea prin resurse proprii, individuale, incontestabile pentru ei însisi, dar optionale pentru ceilalti. Practic, asistăm la o competitie între credibilitate si credintă. Unii cer doar informatii credibile si le asteaptă de la ceilalti, iar altii primesc informatiile în care îsi pun credinta si le găsesc pe cont propriu.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu, adim.astrele.ro )

Gând
Ignoranta este noaptea mintii, dar o noapte fără lună si stele. (Confucius)

Imagine

Calendar
11 octombrie 1885 – s-a născut Francois Mauriac

Născut în Bordeaux, Franta, într-un mediu familial burghez si foarte catolic, Francois Mauriac avea să devină unul dintre marii scriitori ai lumii. Ambianta specifică de provincie meridională franceză, ca si educatia din copilărie, îi vor marca opera. În 1925, publică romanul "Le Desert de l'amour" ("Pustiul dragostei") si obtine "Le Grand Prix du roman". În 1927, apare romanul "Therese Desqueyroux", iar în 1932, Le Noeud de viperes ("Cuibul de vipere"). Activitatea sa a fost încununată de obtinerea Premiului Nobel pentru Literatură în 1952.

Banc
Ion si Maria în noaptea nuntii. Maria culcată în pat, Ion lângă fereastră, uitându-se pe geam. După vreo jumătate de ceas, zice Maria:
- Ioane, mi-e frigut!
- Pune, fă, un tol pe tine!, zice Ion, fără să întoarcă capul.
Pune Maria un tol pe ea, dar peste jumătate de oră începe din nou:
- Mă, Ioane, da' mie tot frigut mi-e!
- Mai pune, fă, un tol pe tine!, zice Ion.
Pierzându-si răbdarea, Maria exclamă:
- Da' ce faci tu, Ioane, la fereastră acolo?
La care Ion răspunde radios:
- Fă muiere, mi-o zis mie Vasile că noaptea nuntii e cea mai faină, nu vreau să scap o clipită!

Recomandare de carte
Jurnalul unui mag (Paulo Coelho)

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.