Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0439/18.10.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Îmi place ziua de Luni. Ca primă zi a săptămânii, mereu aduce un suflu nou, un început de noi atitudini si actiuni. Când lucram ca angajat, ziua de Luni părea o corvoadă, prin revenirea obligatorie la programul de serviciu, făcut de altii si pe care trebuia să-l adopt ca atare. Acum e o zi mult mai liberă, încep treaba săptămânii în curs, dar stiu că nu mai este după tipare create de altii, ci doar după viziunea mea. Dacă vreau, mă apuc de treabă, iar dacă nu vreau, încep săptămâna altfel, dar mereu stiu că este cu spor.
Ziua de Luni apartine Lunii, după traditie si după numele ei. Luna este ilustrarea principiului feminin. Este mai feminină decât Venus, fiindcă Venus - frumusetea, armonia, arta - reprezintă doar atitudinea noastră sub influenta principiului feminin al vietii. Spre deosebire de Venus, Luna reprezintă maternitatea si mama, cel mai elocvent mod de reprezentare a feminitătii în viata noastră. Nu toti bărbatii ajung să aibă o femeie ca parteneră de viată, dar toti au o mamă.
Scriu aceste lucruri nu ca să mă refer la femei în primul rând, ci mai ales la acea latură care este receptivă, sensibilă, atentă la glasul lăuntric, discretă, din sufletul fiecărui om. Femeia ideală este o fiintă receptivă si sensibilă, capabilă să simtă si să audă în sufletul ei vointa divină, ca să o poată insufla bărbatilor, cei capabili să o transpună în actiune. Bărbatii care nu i-au înteles menirea, dorind să-si impună doar vointa individuală, au tradus asta prin "ascultătoare" ori "supusă" si au pus-o la cratită si la muncile cele mai grele. De aceea, la nivel spiritual, sotul de acest tip a ajuns un orb bătăus, violent si insensibil, într-o lume în care oricum nu contează cine învinge, ci împlinirea planului divin. Fericiti sunt acei bărbati care înteleg sensul esential al femeii de lângă ei.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Poezia s-a născut în noaptea în care omul a început să contemple luna, constient că nu e comestibilă. (Valeriu Butulescu)

Imagine

Site
Gratuitati.ro

Dacă vine vorba de primit ceva gratuit, toată lumea este interesată. Dar de ce ar da cineva ceva gratuit? Pentru reclamă. Evident însă, nu se poate pentru toată lumea, asa că se organizează concursuri. Asta si face acest site. De fapt, este vorba despre tombole, asa că este cât se poate de simplu. Vezi premiile, citeste regulamentul si, dacă te tentează, te poti înscrie imediat.

Banc
Un rus, un american si o blondă discută. Rusul spune:
- Noi am fost primii care am ajuns în spatiu!
Americanul:
- Noi am fost primii care am ajuns pe Lună!
Blonda:
- Noi vom fi primele care vom ajunge pe Soare!
Rusul si americanul, râzând:
- Nu se poate ajunge pe Soare. Veti arde înainte de a vă apropia de el.
Blonda:
- Da' ce, crezi că suntem asa de proaste? Ne vom duce noaptea.

Recomandare de carte
Piatra filosofală (Marquerite Yourcenar) [BookBlog]

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.