Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0472/04.12.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Orice copil are o multime de fantezii. Nu-i trebuie mult ca să fie un erou sau chiar să treacă cu mare usurintă de la un personaj pozitiv la altul negativ. În imaginatia sa, poate face orice doreste. Poate călări pe cel mai năzdrăvan cal, poate zbura cu viteze ametitoare, poate nimici dusmani fiorosi. Nu are frică si regrete, este o joacă.
Si "oamenii mari" au fantezii, dar nu atât de libere precum copiii, chiar dacă pe subiecte mai diverse, la care copiii nici nu s-ar gândi. Adultii sunt incomparabil mai ancorati în realitate, legati cu mii de benzi elastice nevăzute, care îi trag înapoi. Un adult "responsabil" îsi raportează fanteziile la realitate, chiar dacă nu imediat. Atunci când, prin această prismă, fantezia încalcă normele morale si legale, pot apărea temeri si mustrări de constiintă.
Eu cred că, indiferent de vârstă, într-o fantezie este permis absolut orice. Probleme apar doar când începi să amesteci planul imaginar cu cel real. Un copil nu va fi dus la Politie pentru că a fost hot într-un joc de-a hotii si vardistii, dar dacă trece câtusi de putin acest joc în realitate, atunci se iveste o problemă. Trebuie doar să se traseze clar limita între fantezie si realitate, pentru a păstra imaginatia liberă pe teritoriul ei. Ea nu poate fi compromisă decât de realitate.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
Realitatea e ruina unui basm.
(
Lucian Blaga)

Imagine

Site
zefrank.com

Multi au un site mai mult sau mai putin personal, dar unii, câtiva hărăziti, sunt impresionant de originali. Asa este si Ze, al cărui site este împănat cu tot felul de creatii proprii haioase, artistice, interesante etc. Sunt foarte multe, asa că să tot explorezi. Si cine stie, poate te ia valul inspiratiei...
(Lucian Velea)

Banc
La un concurs de stewardese, la final, celor trei câstigătoare, o englezoaică, o nemtoaică si o frantuzoaică, li se pune ultima întrebare:
- Imaginati-vă că naufragiati pe o insulă complet izolată, pe care se află 200 de bărbati, care nu au mai avut o femeie de câtiva ani buni. Cum veti proceda?
- Mă voi sinucide! răspunde englezoaica.
- Îi voi fura unuia dintre ei o armă si mă voi apăra până la moarte! răspunde nemtoaica.
Frantuzoaica stă ce stă, se gândeste si până la urmă răspunde:
- Domnilor, mă iertati, dar nu văd care este problema...

Stiati că...
...în Helena, Montana, o femeie nu are voie să danseze pe masă într-un bar sau club decât dacă are pe ea cel putin 1.5 kg de haine?

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.