Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0478/12.12.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Jurnal columbian
Dacă întrebi un columbian rezident în Olanda cum e viata lui în tara lalelelor, îti va spune că are cel putin o problemă: nu poate asculta muzică! Ei bine, ca să înteleg cu adevărat adâncimea problemei, a trebuit să petrec un week-end într-o localitate dintr-o zonă tropicală a Columbiei. Casele sunt aproape toate cu usile si geamurile deschise, e singurul mod de a rezista căldurii fără să fi nevoit să faci un dus la fiecare treizeci de minute. Odată izolarea fonică eliminată, esti obligat să asculti si muzica vecinului. Iar dacă tu o vrei pe a ta, totul se reglează dintr-un buton. Si cum fiecare procedează cam la fel, înclin să cred că butonul respectiv stă doar pe pozitia de maxim. Sâmbăta seara se deschid si mai multe porti, inclusiv ale discotecilor si saloanelor de dans, ceea ce face ca muzica să devină stăpâna absolută a văzduhului. Fiindcă ziua nu se poate dansa de prea multă căldură, noaptea devine cel mai bun prieten al amatorilor de dans. M-am gândit la toate astea într-o sâmbătă noaptea, pe la ora două, ascultând fără să vreau muzica străzii, într-o localitate de pe valea râului Magdalena. Am ajuns să o înteleg si pe tânăra din vecini, din Bogota, care consideră că muzica trebuie să fie mai puternică decât aspiratorul cu care face curătenie. Acum stiu că pentru urechile ei, si ale multor altora, linistea e pentru cei care nu stiu a se bucura de viată. Iar olandezi se bucură de viată, pretuind linistea.
(Corina Suciu,
corina_64@hotmail.com )

Gând
Când vine din vecini, si muzica bună ne enervează.
(Valeriu Butulescu)

Imagine

Interesant
Harpa este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale, ea fiind întâlnită la sumerieni si egipteni cu cca. 3000 de ani î.Hr. Tot de atunci datează si primele reprezentări grafice. De-a lungul timpului, a suferit mai multe modificări de formă, cea actuală fiindu-i dată în 1801 de francezul Sebastien Erard. În 1720, constructorul german G. Hochbrucher fixează cele sapte pedale ale harpei, pentru obtinerea tonurilor ascendente.

Banc
- Cum îi spui unui om care ascultă muzică la căsti?
- Poti să-i spui oricum, că tot nu te aude.

Recomandare de carte
Jurnalul unui mag (Paulo Coelho)

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.