Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0479/13.12.2006 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Vrei o schimbare mare în viata ta, dar asta depinde si de altii sau îi implică în vreun fel? Este suficient să începi prin a face schimbările care depind doar de tine, iar ceea ce depinde de ceilalti va începe să vină de la sine, uneori în moduri surprinzătoare. Viata înseamnă schimbare, iar dacă tu astepti schimbări din afară, fără să schimbi nimic în viata ta, fireste că astepti în zadar.
Am văzut în viata mea cum functionează acest mecanism, si cred că el este valabil pentru toti. Dacă îti doresti prieteni noi, ei nu apar din neant, trebuie să mergi în locurile unde vin si alti oameni, deschis la noi relatii, dispus la apropiere. Dacă îti doresti bani mai multi, începi prin a lucra la ceea ce ti-ar permite să-i produci, după puterile si abilitătile tale, fiindcă o slujbă sau o afacere mai bănoasă e cam greu să ti se ofere pe tavă.
Viata fiecărui om este alcătuită din lucrurile pe care omul însusi le atrage prin ceea ce face prin puterile sale, pe cont propriu, fără să depindă de cineva. Gândurile, ideile si emotiile sale creează un câmp viu care atrage ceea ce este pe măsura lor - oameni, evenimente, circumstante. Dar forta gândurilor este mult întărită de fapte, fiindcă fapta este gândul pus în actiune, si chiar dacă o faptă în sine este mică, forta ei de atrage consecinte mari nu poate fi ignorată.
(Adrian Mîndrută-Tănăsescu,
adim.astrele.ro )

Gând
Nelinistile si tulburările vietii nu vin din schimbarea norocului, ci cauzele acestora sunt în noi însine si în puterea sufletului nostru.
(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Imagine

Site
Eukarya

Crezi că stii ce plante si animale îsi duc traiul prin România? Sunt mai multe decât crezi. Poti afla tot felul de informatii din această enciclopedie, cu caracter stiintific. Iar dacă chiar te interesează subiectul, este disponibilă si o versiune pe CD. Cu cât mai multe lucrări de aest gen, cu atât mai bine.
(Lucian Velea)

Banc
Pe un drum abrupt, o cărută încărcată cu fierărie si trasă de un măgar nu putea să urce o colină. Trece un drumet pe acolo si-l ajută pe tăran, împingând căruta din spate. Aceasta ajunge în sfârsit pe deal, la un drum mai bun. Atunci, săteanul îi spune drumetului:
- Multumesc, domnule, că m-ai ajutat. Cu un singur măgar nu mai ajungeam eu sus.

Recomandare de carte
Cuvinte care schimbă minti (Shelle Rose Charvet)

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.