Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0496/05.01.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Ne-a înzestrat natura sau Dumnezeu cu o minte duală. Trăim într-un univers concret zi de zi si în acelasi timp, nu chiar simultan, putem să trăim cu imaginatia în alt univers, aproape total independent. Cine o fi ales această solutie pentru minte, dar nu si pentru suflet, cred că de fapt dorea să avem fiecare, la purtător, un univers în care să ne oglindim si care să ne ajute să căpătăm încredere în noi. În schimb, mintile noastre năstrusnice ce-au facut: au creat cosmaruri, fetisuri, au inventat un univers absurd în care nu te mai regăsesti pe tine, ci obsesiile de a fi frumos, lăudat, fericit cu orice pret. Nu reusim, odată trecuti în celălalt univers, să fim tot noi, căutându-ne prietenul din suflet. Avem nevoie pentru asta de alti oameni, din afară, dar al căror interes pentru noi îl transformăm în suspiciune: "ce-o vrea? cât timp o să dureze?". Pentru unii, religia a devenit acel reper care-i ajută să găsească filonul sigurantei destinului. Pentru altii, viata merită trăită pentru că nu stii ce-ti aduce în clipa următoare. Eu sunt nedumerit de faptul că până la o anumită vârstă putem să ne împrietenim neconditionat, după care ne retragem, asa, un pic absurd, în universul nostru interior si depănăm fantasme, uitând în acest răstimp să trăim. Unii se plictisesc chiar si de această stare si aleg dependentele de băutură, jocuri, droguri sau chiar serviciu. Rămân cu o stare întrebătoare: ce-ar trebui să se întâmple în jurul nostru pentru ca prietenul din suflet să fie asemeni oamenilor din jurul tău?
(Ciprian Homm,
pasuitorul@gmail.com )

Gând
Imaginatia ne consolează pentru ce nu suntem, umorul pentru ce suntem.
(Winston Churchill)

Imagine

Interesant
Telescopul spatial Hubble a fost plasat pe o traiectorie circumterestră de naveta spatială Discovery în aprilie 1990. A fost dotat cu două instrumente astronomice principale, care înregistrează imagini de pe bolta cerească. Unul este un aparat de fotograflat planete si suprafetele mari de pe bolta cerului, având un câmp vizual mărit. Celălalt este aparatul pentru obiective palide si serveste pentru observarea corpurilor ceresti mici sau a galaxiilor îndepărtate.
După lansare, specialistii NASA au vrut să focalizeze telescopul si au constat cu surprindere că imaginile obtinute nu sunt nici pe departe atât de clare cum se preconizase. O analiză ulterioară a descoperit că defectul se afla în oglinda principală, cu toate că această oglindă fusese considerată ca cea rnai bună. Cauza defectului a fost slefuirea cu o mică eroare a curburii oglinzii, care astfel denatura irnaginea.

Banc
Doi prieteni stau la o bere.
- Imaginează-ti ce ghinion am. Vin acasă de pe litoral, o gagică sexy îmi face cu mâna. Opresc si o iau în masină. Din vorbă în vorbă observ că fata este foarte disponibilă. O invit la restaurant. Vine. Mâncăm si bem, îi cumpăr flori... după care o întreb dacă nu urcă la mine. Si stii ce mi-a răspuns?
- Nu.
- Cum ai ghicit?

Raftul cu cărti
Dictionar englez-român si român-englez - 75000 cuvinte de Andrei Bantas
Dictionar român-englez, englez-român [2004] de Georgeta Nichifor
Dictionar juridic englez-român si român-englez (editia a II-a) [2003] de Vladimir Hanga
Dictionar englez-român/român-englez (gimnaziu, liceu) [2005] de Dana Carausu
Dictionar englez-român pentru juristi de Dan Brudascu

Familia Bundy
Al: Un bărbat rămâne bărbat toată viata. O femeie e sexy doar până devine sotia ta.

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.