Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0501/12.01.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
Cum să găsim o corespondentă subtilă între ceea ce ne înconjoară si o lume creată cu reguli proprii? De exemplu, noi ne uităm într-o oglindă ca să ne reflectăm. Într-o altă lume, doar prin oglinzi se poate trece în spatiul alăturat. De alte dimensiuni, nuante, miresme, dinamici. Toată problema este că nu stii cum arată oglizile din alt univers ca să stii să te întorci. Asta dacă nu te rătăcesti de plăcere în acele universuri aparent îmbietoare. În universul miresmelor trebuie să găsesti aroma unică, nevolatilă, a cărei boare e pretutindeni aceeasi. Dacă ar fi să se rătăcească un pământean, cred că vanilia ar fi oglinda prin care se poate întoarce. Si asta pentru că nici sarea, nici otetul nu pot distruge mirosul vaniliei. Apoi, în acel univers va trebui să găsesti un spatiu în care sensul vanilie să te poată duce în alte lumi, dar cine îsi poate alege destinatia? Doar un spirit atoatecunoscător, un lunatec pentru care experienta înseamna viată si frică - bucuria de a supravietui.
Pe o planetă care se învârte de 100 de ori pe secundă în jurul axului propriu, viata unei gâze probabil că este de 1000 de secunde. Noi cum putem intra în dialog cu ea? Toti fizicienii si filozofii se străduiesc să găsească o lege care să unifice energiile. De ce nu căutăm o lege care să unifice spiritele? Sau poate că spiritele sunt unite si ne scolesc pe noi, oamenii, să învătăm din viată cum să fim coerenti în ambele lumi-universuri. Intră în visele oamenilor si le dau tot felul de semne pentru ca ei să se gândească la sufletul celor de dincolo în felurite feluri: prin povesti despre ei, prin aprinderea unei lumânări la biserică, prin ofrande în alte părti, prin parastas sau maslu la ortodocsi etc. În felul acesta, nu vor uita nici de sufletul lor.
(Ciprian Homm,
pasuitorul@gmail.com )

Gând
Omul este o frontieră. Fiintă dublă, marchează limita între două lumi. Dincoace de el, e creatia materială, dincolo, misterul.
(
Victor Hugo)

Imagine

Interesant
Second Life

Cine nu si-a imaginat că are o altă viată, mai mult sau mai putin diferită de cea pe care o are în realitate? Plecând de la aceasta, au apărut site-uri care oferă lumi virtuale, cât mai apropiate de cea reală. "A două viată" este unul dintre cele mai de succes. Te poti înscrie gratuit si esti aruncat gol pe o insulă a noilor veniti. Pentru a beneficia complet de posibilitătile sistemului, trebuie să plătesti, însă sunt destule de văzut si făcut în varianta gratuită. Împătimitii pot ajunge până la a munci, a câstiga bani virtuali sau reali, a lega prietenii stabile, a se îndrăgosti si a se căsători etc. Si e abia un început...
(Lucian Velea)

Banc
O femeie stă în fata oglinzii fermecate:
- Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă în tară?
- Dă-te la o parte, că nu văd nimic de tine!

Raftul cu cărti
Warcraft - Ziua Dragonului [2004] de Richard A. Knaak
Crucea de gheată de Lino Aldani
Seria Pandora (3 vol.) [2006] de Frank Herbert, Bill Ransom
Nimfa spatiului de P. Barbet
Omul din castelul înalt [2006] de Philip K. Dick

Familia Bundy
Al: Ăsta a fost un film frumos. Am văzut 22 de sâni, un grup de tipi au fost căsăpiti, nu a avut nicio poveste. A avut... a avut tot ce trebuie.

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.