Arhiva Răspândacul


Raspandacul
Publicatie pentru minti spongioase

Nr. 0507/22.01.2007 | ISSN 1842-2195

Viata pe internet
Prezentare
Cuprins
Comandă cartea

Mobiman
Stiri despre mobile
Discută pe forum

Citatepedia
Citate recente
Definitii recente
Poezii recente
Adaugă un citat

Preferate
Linkuri preferate
Imagini preferate
Clipuri preferate
Filme preferate
Cărti preferate
Texte preferate

Haioase
Portia zilnică
Distractie masivă
Spune un banc

Engleză
Caută în dictionare
Participă la wiki

Editorial
M-am gândit într-o zi să ascult muzică, ceva ce nu am ascultat demult, un album al lui Michael Jackson. Omul ăsta are niste cântece excelente, într-o interpretare care-ti transmite emotia până în ultima celulă. Este un geniu. Sau a fost? Si uite asa m-a luat o durere, ca atunci când îti amintesti de cineva drag care nu mai este. Pentru că mega-artistul Michael Jackson nu mai este. A rămas doar mitul si un om care l-a cărat în spinare până când s-a prăbusit sub greutatea lui.
Există multi alti artisti care nu au făcut fată propriei celebrităti. Unii doar s-au făcut de râs, altii au ajuns să-si pună capăt zilelor. Unii si-au lăsat durerea să iasă afară în feluri oripilante, altii si-au înecat-o în alcool si droguri.
Să ai talent nu este de ajuns. Dacă ajungi în fata ochiului public, îti trebuie o tărie anume pentru a rezista si cred că este mai dificil decât pare. Majoritatea oamenilor nu ar refuza celebritatea, oricât de mică, pentru că orgoliul îsi face treaba. Este cumva ca la parcul de distractii - e foarte tentant să încerci senzatii noi, chiar dacă îi vezi pe altii cum coboară clătinându-se. Dar dacă ai fi prins într-un fel de vrajă si ar trebui să-ti petreci restul vietii trecând dintr-un carusel în altul? Cei care rezistă sunt adevărati eroi, demni de toată admiratia; ceilalti - niste povesti triste.
(Lucian Velea,
lucian.velea@lexica.ro )

Gând
O celebritate este o persoană care a muncit din greu toată viata pentru a deveni binecunoscută, apoi poartă ochelari negri pentru a evita să fie recunoscută.
(Fred Allen)

Imagine

Site
FamousLocations.com

În fiecare an se fac o multime de filme, iar unele chiar îti merg la inimă. Evident, fiecare film este realizat în unul sau mai multe locuri. De multe ori este vorba despre studiouri special amenajate, dar uneori sunt locuri unde oricine poate ajunge. Dacă esti cinefil pasionat si te interesează astfel de detalii, acest site îti pune la dispozitie o grămadă de informatii interesante. Cine stie, poate în unele locuri chiar o să ajungi.
(Lucian Velea)

Banc
- De ce a rămas celebru Napoleon? - întrebă profesoara.
- Fiindcă avea o memorie formidabilă - răspunse Bulă.
- Poti fi mai clar?
- Da. Pe statuia sa scrie: "Pentru memoria lui Napoleon".

Raftul cu cărti
Alchimistul [2003] de Paulo Coelho
Un veac de singurătate [2005] de Gabriel Garcia Marquez
Adulter [2006] de Nora Roberts
De ce iubim femeile? [2004] de Mircea Cărtărescu
Cei trei muschetari [2003] de Alexandre Dumas

Stiati că...
...cel mai prolific monarh pe care l-a cunoscut istoria este faraonul egiptean Ramses al II- lea, care a avut 111 fii si 67 de fiice?

Interactiv
Comentează | Discută pe forum | Citeste stiri | Programul TV | Acum un an


Dacă ti-a plăcut Răspândacul de azi, răspândeste-l mai departe!


Editor: Lucian Velea (lucian.velea@lexica.ro)
Redactori: Silvia Velea (
silvia_gh2002@yahoo.com), Corina Suciu (corina_64@hotmail.com)
Si tu poti contribui la Răspândacul, la toate rubricile. Sugestiile si materialele propuse pentru publicare sunt binevenite la
raspandacul@lexica.ro.
Abonarea si dezabonarea sunt oricând posibile la
www.raspandacul.net.